VELIKI JUBILEJ NARODNE BIBLIOTEKE U ALEKSANDROVCU: 150 godina postojanja i uspešnog rada!
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

blistava istorija

VELIKI JUBILEJ NARODNE BIBLIOTEKE U ALEKSANDROVCU: 150 godina postojanja i uspešnog rada!

Srbija -

Narodna biblioteka u Aleksandrovcu obeležila je 150 godina postojanja i uspešnog rada u skladu sa aktuelnim antiepidemiološkim merama.

Jedna je od najstarijih biblioteka u Srbiji, a osnovana je kao Čitaonica Kožetinska, ima blistavu istoriju.

Drektorka biblioteke Marijana Cvetković govorila je o istorijatu ove značajne kulturne institucije u Župi ističući da će cela 2022. godina kroz razne programske aktivnosti biti posvećena ovom velikom jubileju.

Narodna biblioteka, Aleksandrovac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

-Aktivnosti Biblioteke podržale su i javne ustanove, škole, vrtić i članovi biblioteke.Takođe, svake godine obiman knjiški fond dopunjuju i građani koji poklanjaju izvestan broj knjiga, među kojima su i nova izdanja, istakla je direktorka.

Ona se zahvalila lokalnoj samoupravi na pomoći i podršci u radu i uručila zahvalnice predsedniku opštine dr Mirku Mihajloviću i predsedniku Skupštine opštine Slavoljubu Miljkoviću.

Narodna biblioteka, Aleksandrovac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

-Obeležavanje 150 godina Narodne biblioteke za jednu malu sredinu kao što je naša je od izuzetnog značaja. S obzirom na činjenicu da je ovo dvanaesta biblioteka u Srbiji po starini, to je pokazatelj da su građani uvek bili privrženi nauci, kulturi i čitalaštvu. Nadam se da ćemo uspeti da uvedemo digitalnu čitaonicu, i da ćemo ovaj prostor još više oplemeniti, istakao je predsednik opštine dr Mirko Mihajlović.

Narodna biblioteka, Aleksandrovac
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Najaktivnijim čitaocima u 2021.godini uručene su zahvalnice i knjige i to: Jeleni Milojević, Danici Jakšić, Vojinu Radovanoviću, Nadici Ristić, Zorici Arsić, Tijani Milovanović, Mini Marić, Đorđu Živkoviću, Aleksandru Anđelkoviću i Tanji Bežanović.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track