SRPSKI SIBIR DOBIO KONKURENCIJU: Sela Zapadne Srbije u debelom minusu, meštani se zbog korone zaključavaju u svoje domove
Foto: RINA

jutros izmerena temperatura -20 stepeni

SRPSKI SIBIR DOBIO KONKURENCIJU: Sela Zapadne Srbije u debelom minusu, meštani se zbog korone zaključavaju u svoje domove

Srbija -

Oduvek su gorštaci sa padina Murtenice i Zlatara znali šta su oštre zime, veliki snegovi i debeli minus. Snežne padavine koje su zadesile Zapadnu Srbiju, pre nekoliko dana ponovu su zavejale Zlatiborska i Zlatarska sela, a meštanima uvukla zimu u kosti.

Iako je snežna vejavica stvarala nanose na putu, ni jedno planinsko selo nije odsečeno od sveta, ali to što ovih dana muči žitelje ovih sela jeste veliki mraz. U pojednim selima je jutros izmerena temperatura -20 stepeni, a na nekim mestima čak i više.

Murtenica, Zlatar
foto: RINA

"U Beloj Reci je jutros izmerena temperatura -19 stepeni, u Jasenovu -18 stepeni, u Negbini -20 stepeni, U Draglici -23 stepena, a na zlatiborskim Vodicama -30 stepeni", javljaju meštani ovih sela.

Pored velikog mraza i snega, širenje omikron soja seljacima zadaje još veću nedaću. Početkom 2022. godine, kao i u celoj zemlji omikron soj savladao je i ova planinska sela, pa se meštani zaključavaju u svoje domove.

Putevi u ovom delu Zlatiborskog okruga su prohodni kao i magistralni put za Crnu Goru. Za sada se saobraćaj odvija normlano, ali savetujemo oprez vozačima, jer se na pojedinim mestima i dalje nalazi led na kolovozu.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track