VUJOVIĆ: IZUZETNO VAŽAN DAN ZA SUBOTICU! 25 NOVIH VOZILA ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE!
Foto: Subotica živi

VUJOVIĆ: IZUZETNO VAŽAN DAN ZA SUBOTICU! 25 NOVIH VOZILA ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE!

Srbija -

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, posetila je Suboticu i obišla Regionalnu deponiju u Bikovu i veliku gradsku deponiju, gde je prisustvovala podeli 25 novih vozila za odvoženje otpada do Regionalne deponije. Ministarstvo zaštite životne sredine finansiralo je nabavku novih vozila u vrednosti od 3 miliona evra, a vozila će značajno olakšati odvoženje otpada sa gradske deponije do Bikova.

“Danas je izuzetno važan dan i za građane Subotice ali i takođe za sve građane iz Severnobačkog okruga i nekoliko opština iz Severnobanatskog okruga. Želim pre svega da se zahvalim na prisustvu gradonačelniku Bakiću, predstavnicima svih šest opština, a i takođe da im se zahvalim na saradnji u prethodnom periodu, jer su svakako oni svojom posvećenošću pokazali da žele da promene na bolje ekološku sliku u svojim opštinama. Mi danas imamo na jednom mestu i opremu vrednu skoro 3 miliona evra i ova slika svakako nike nešto što se viđa svakodnevno. Ovo je možda po prvi put u Subotici i čitavom okrugu da ovoliko opreme imate na jednom prostoru. Dakle svih ovih 17 autosmećara, 8 autopodizača, otićiće u pomenutih 7 opština, odnosno jedan grad i 6 opština i to će značajno unaprediti kvalitet životne sredine i upravljanje čvrstim otpadom”, naglasila je ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović.

Irena Vujović
foto: Subotica živi

Ministarka Vujović se u svojoj izjavi i poseti Regionalnoj deponiji, dotakla i problema kada je u pitanju upravljanje čvrstim otpadom i naglasila važnost uklanjanja divljih deponija.

Irena Vujović
foto: Subotica živi

“Kada govorimo o upravljanju čvrstim otpadom, svakako je to jedan od prioriteta Ministarstva i možda problem koji najviše muči građane čitave Srbije i u skladu sa tim, mi smo upravo sada i obišli Regionalni centar u Subotici, koji će svakako raditi u boljem i većem kapacitetu zahvaljujući ovoj opremi koja će i moći adekvatno da odvozi komunalni otpad. Naravno, ono na šta treba da se fokusiramo dalje je svakako zatvaranje nesanitarnih i divljih deponija širom ova dva okruga, jer upravo preduslov za to jeste i Regionalni centar koji postoji”, naglašava Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine.

Irena Vujović
foto: Subotica živi

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track