VESIĆ: Grad Beograd će renovirati dvorište vrtića "Skadarlija"! Počela sadnja jelki
Foto: Privatna Arhiva

ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA

VESIĆ: Grad Beograd će renovirati dvorište vrtića "Skadarlija"! Počela sadnja jelki

Društvo -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je s Radoslavom Marjanovićem, predsednikom opštine Stari grad, i decom iz vrtića "Skadarlija" zasadio jelku u dvorištu ovog vrtića i najavio renoviranje dvorišta.

- Vrtić "Skadarlija" je jedan od najvećih beogradskih vrtića i postoji od 1953. godine. Objekat je dograđivan i građen dva puta posle 1961. i 1971. Preko 600 mališana ide u ovaj vrtić, u kojem radi oko sto vaspitača, vaspitačica i drugog osoblja. Dvorište vrtića se nalazi na površini od preko šest hiljada kvadrata te je pravi primer vrtića u koji Grad treba da ulaže i da ga uredi - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Privatna Arhiva

On je podsetio da je pred novogodišnje praznike fondacija "Gnezdo" poklonila svakom vrtiću na teritoriji Beograda jelku, koju su deca kitila:

Goran Vesić
foto: Privatna Arhiva

- Danas počinjemo sa akcijom sađenja tih jelki u dvorištima vrtića. Deca su s radnicima "Zelenila" učila kako da zasade svoje drvo i brinu o njemu. Grad će sa opštinom Stari grad urediti dvorište vrtića "Skadarlija". Dvorište nije važno samo za decu već ima i istorijski značaj s obzirom na to da se nalazi na mapi Holokausta. Tokom ove godine će konačno biti uređeno. Deca će imati primerene sadržaje i najmodernije rekvizite za igru. Mislim da smo u obavezi da to uradimo imajući u vidu broj dece. Osim što gradimo nove vrtiće, i postojeće treba da što bolje uredimo.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da je važno da deca koja idu u ovaj vrtić provode vreme napolju u najboljim uslovima:

- Trenutno s lokalnim vrtićem radimo predračune i nadam se da ćemo dvorište urediti tako da najmlađi imaju najbolje uslove za igru, odrastanje i druženje s drugarima iz grupe.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track