"Požarna oluja" na delu Tare: Pogledajte gašenje

"Požarna oluja" na delu Tare: Pogledajte gašenje

Srbija -
Požar se razbuktao na lokaciji Greben, na mestu Brdo, a na intenzivnom gašenju anagažovane su sve raspoložive snage vatrogasno-spasilačkih jedinica

BEOGRAD - Na Tari, na lokaciji Greben požar se danas nešto pre 14 sati ponovo razbuktao, a uprkos takozvanoj požarnoj oluji nisu ugroženi objekti i meštani, saopštili su Tanjugu predstavnici Sektroa MUP-a za vanredne situacije koji su na Tari. Požar se razbuktao na lokaciji Greben, na mestu Brdo, a na intenzivnom gašenju anagažovane su sve raspoložive snage vatrogasno-spasilačkih jedinica, rekao je Tanjugu pomoćnik načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Boban Stevanović.

On je dodao da su u gašenje "krunskog požara", odnosno vatre koja je zahvatila krošnje drveća uključeni i ruski avioni "iljušin " i "berijev". Požar na Tari je sinoć bio pod kontrolom, a u ranim jutarnjim časovima je nastavljeno gašenje vatre iz aviona kao i sa zemlje gde su pripadnicima vatrogasno-spailačkih jedinica pomagali pripadnici Žandarmerije i Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track