Profesor istorije zamrzao štrajk glađu

Profesor istorije zamrzao štrajk glađu

Srbija -
Imam 61 godinu života i jutros se zdravstveno nisam dobro osećao zato sam zamrznuo štrajk glađu

KRAGUJEVAC - Profesor istorije Miroslav Đurđević zamrzao je štrajk glađu koji je počeo 27. avgusta u zgradi Šumadijskog okruga tražeći posao pošto je čuo da dva profesora odlaze u penziju.

Đurđević je oko 11 sati napustio zgradu Okruga jer oseća da mu je posle 100 sati gladovanja ugroženo zdravstveno stanje, pre svega krvni pritisak, ali i da se nada da će dobiti posao.

"Imam 61 godinu života i jutros se zdravstveno nisam dobro osećao zato sam zamrznuo štrajk glađu", rekao je Đurđević i dodao da se nada da će dobiti posao u školama "Stanislav Sremečević" i "Dragiša Mihajlović" gde dva profesora istorije odlaze u penziju.

On je naveo da ima 34 godine radnog staža, da je fakultet završio u Novom Sadu za tri godine i devet meseci s prosekom 8,72, kao i da ima brojne nagrade i priznanja počev od vremena ondašnje Jugoslavije.

Đurđević je svojevremeno bio direktor škole u Konjuhu kod Kruševca, a pošto je 2009. godine razrešen te funkcije, mesec i po dan radio je na zameni profesora istorije u jednoj od kragujevačkih osnovnih škola. Od tada je bez posla.Načelnik školske uprave za Šumadijski okrug Radujko Damnjanović izjavio je, prvog dana štrajka glađu profesora

Đurđevića, da i ako se ukaže mogućnost za zapošljavanje o tome odlučuju direktori škola a ne školska uprava, objašnjavajući da uprava nije mesto za štrajk.

Damnjanović je, takođe rekao, "da je Đurđević za školsku upravu u istom položaju kao i drugi prosvetni radnici koji su tehnološki višak, a čija je preraspodela u toku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track