Saobraćaj umeren, čekanje na Horgošu tri sata

Saobraćaj umeren, čekanje na Horgošu tri sata

Srbija -
Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su oko 30 minuta, osim na prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka i više od tri sata.

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji jutros je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i posebnih ograničenja, a njegovo pojačanja i duže zadržavanje na naplatnim stanicama i graničnim prelazima očekuje se u popodnevnim časovima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su oko 30 minuta, osim na prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka i više od tri sata. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd u okviru petlje Medaković, na deonici od petlje Dušanovac do petlje Konjarnik, u dužini od 2.200 metara, od 30. avgusta za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka u smeru ka Nišu. Na ovom delu, saobraćaj se obavlja dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Niša ka Beogradu, prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na AP E/75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine. Zabranjen je saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone. Građevinski radovi na rehabilitaciji i dogradnji kolovoza na magistralnom putu Paraćin-Zaječar počeli su 31. jula i trajaće do 15. novembra. U toku su radovi na rehabilitaciji puta M-22 na Ibarskoj magistrali na deonici od Gukoša do Ugrinovaca. Predviđeno je da radovi traju do kraja godine. Počeli su radovi na periodičnom održavanju kolovoza na deonici državnog puta IA-6 Brodarevo-Gostun, usled čega se na pojedinim deonicama saobraćaj obavlja usporeno. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od dva kilometra na samom izlazu ka Sjenici. U planu je da se u narednom periodu radi na proširenju još šest kilometara, a predviđa se da budu završeni 23. septembra. Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track