PORED ŠKOLE U LOZNICI ISKOPANA AVIONSKA BOMBA: Popravljali vodovodni kvar, pa našli paklenu napravu tešku 50 kilograma (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

PORED ŠKOLE U LOZNICI ISKOPANA AVIONSKA BOMBA: Popravljali vodovodni kvar, pa našli paklenu napravu tešku 50 kilograma (FOTO)

Srbija -

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, nemačkog porekla, teška 50 kilograma je predmet pronađen juče prilikom radova na vodovodnoj mreži, tik do novog dela lozničke OŠ "Anta Bogićević", potvrđeno je danas nezvanično.

Loznica, bomba, avionska bomba
foto: Kurir/T.Ilić

Nešto pre 11 časova specijalizovana ekipa za uništavanje eksplozivnih ostataka rata Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije došla je na lice mesta. Policija je blokirala ulicu pored škole i obližnje zgrade Osnovnog suda, a posle tridesetak minuta bomba je "spakovana" i u pratnji policije, vatrogasaca i kola hitne pomoći transportovana na poligonu u Lešnici, van naselja, u rejon Luke, gde će biti uništena.

1 / 4 Foto: Kurir/T.Ilić

Podsetimo, radnici lozničkog JP ''Vodovod i kanalizacija'' su juče prilikom kopanja zemlje radi otklonjanja kvara na vodovodnoj mreži iskopali veći predmet koji je podsećao na granatu, ili neku drugu eksplozivnu napravu posle čega su radovi prekinuti.

U školi je preventivno prva smena učenika ranije puštena kućama, a druga obaveštena da ne dolazi na nastavu. Posle toga se oglasilo Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu saopštenjem da će danas obaviti transport i uništavanje pronađenog predmeta što je i učinjeno.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track