NEMA DOSADE ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Peti Sajam cveća održaće se u Banji Koviljači
Foto: T.ilić/TOGL

NEMA DOSADE ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Peti Sajam cveća održaće se u Banji Koviljači

Srbija -

LOZNICA – Ukoliko vreme posluži tokom predstojećih prvomajskih prazničnih dana mnogi Lozničani će otići do obližnjih izletišta, ili negde dalje van grada, a oni koji nigde ne otputuju ne moraju brinuti kako će praznovati jer im zahvaljujući Turističkoj organizaciji grada Loznice (TOGL) neće biti dosadno.

U subotu, poslednjeg aprilskog dana, TOGL u Banji Koviljači, u jednom od najlepših parkova Srbije, organizuje peti Sajam cveća koji se završava drugog maja. Ljubitelji cveća moći će tri dana da uživaju u izloženim biljkama svih oblika, boja i veličina, svakoga dana od 10 do 19 časova. Predstojećeg vikenda Turistička u subotu i nedelju organizuje i prvi Internacionalni festival živih statua u Loznici (Statue fest Loznica - Serbia).

Izložba cveća, Loznica
foto: T.ilić/TOGL

Organizator navodi da se ‘’ovaj jedinstven događaj po prvi put organizuje u Srbiji u saradnji sa udruženjem ‘’Zlatna grana“ iz Novog Sada’’ i podseća da je Kristijan al-Drubi sa svojim živim statuama bio učesnik na festivalu ‘’LilaLo’’ 2021. godine kada su izazvali veliku pažnju posetilaca. Učesnici festivala stižu osim iz Srbija i iz Turske, Argentine, Makedonije i Hrvatske.

Pored živih statua svoj program izvodiće zabavljači Papito ‘’A different player“ i Kristijan Benito kao i grupe uličnih svirača Skier and Yeti, Duo Vivien, Vida Vie, Krivi šeširi i Gipsy Jazz trio. Svečano otvaranje festivala je u subotu, od 20 časova, ispred Vukovog doma kulture u Loznici, a program će u Banji Koviljači trajati oba dana od 16 časova, na lozničkom šetalištu u subotu i nedelju od 20 časova, a u nedelju će, za prvi maj, statue od 11 časova biti i u Tršiću.

Izložba cveća, Loznica
foto: T.ilić/TOGL

Prošle godine su Gusar, Clockman, Meri Popins, Anđeo, Obojeni čovek i druge žive statue u parku Banje Koviljače i na šetalištu u Loznici oduševile Lozničane, a bile su zanimljive ne samo deci nego i odraslima koji su se pored njih rado fotografisali. Ovoga puta program će biti bogatiji pa se očekuje još veće interesovanje ne samo Lozničana nego i turista koji će tokom prvomajskih praznika boraviti u Vukovom zavičaju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track