PROŠLE GODINE ZA PRVI MAJ OVDE JE BIO PAKAO! Evo kakva je situacija na nekada najkritičnijoj deonici, vozači IZNENAĐENI (FOTO)
Foto: RINA

Veliko rasterećenje tokom praznika

PROŠLE GODINE ZA PRVI MAJ OVDE JE BIO PAKAO! Evo kakva je situacija na nekada najkritičnijoj deonici, vozači IZNENAĐENI (FOTO)

Srbija -

Za veliki broj građana u Srbiji počeo je praznični produženi vikend, a već tradicionalno na planinima u Zapadnoj Srbiji popunjene su svi smeštajni kapaciteti.

Ono što je ove godine drugačije u odnosu na sve prethodne jeste potpuno rasterećenje nekada najkritičnje deonice. Na autoputu Miloš Veliki nisu registrovane gužve u saobraćaju, a na petljama u Preljini i Pakovraću nije bilo zastoja iako je kroz naplatnu rampu prošao veliki broj vozila.

autoput Miloš Veliki
foto: RINA

- Prošle godine tokom Prvomajskih praznika ovde je bio pravi pakao. Temperature su bile visoke, a u koloni se čekalo duže od dva sata. Kad smo kretali na put nadali smo se da se taj scenario neće oponoviti zbog izgrađene nove deonice puta, ali ovo na šta smo naišli bilo je pravo iznenađenje u pozitivnom smislu. Nije bilo apsolutn nikakvih zadržavanja, pa smo od Beograda do Pakovraća stigli pre nego ikada pre - kaže za RINU vozač Ivan Spasojević.

Veliko rasterećenje tokom praznika osetili su i žitelji Čačka, jer su ranije na obilaznici svakog vikende bile formirane kilometarske kolone vozila što je ometalo njihovo normalno funkcionisanje. U problemu su bili i meštani Preljine gde je neretko dolazilo do saobraćajnih nezgoda usled velike frkefencije automobila.

1 / 7 Foto: RINA

Osim što se sada brže i lakše stiže do Zlatibora, Tare i Zlatara izgradnjom Moravskog koridora koji će spojiti preko pola miliona ljudi lakše će se stizati i do Kopaonika.

Sledeće godine biće završena deonica od Čačka do Kraljeva što će omogućiti građanima da pre svega zaobiđu zloglasnu Ibarsku magistralu, ali i da relaciju između ova dva grada pređu za samo 15 minuta.

Tomislav Momirović
Tomislav Momirovićfoto: Promo

- Za godinu i po dana Čačak i Kraljevo će biti povezani najmodernijom saobraćajnicom u ovom delu Evrope. Čačak je dugo bio saobraćajni problem, a sada najveća raskrsnica puteva. Rasterećene su lokalne deonice, smanjeno aerozagađenje, a što je najvažnije vozačima je pružena veća bezbednost tokom vožnje. Ne treba ni da pominjem koliko života je do sada odnela Ibarska magistrala - izjavio je ministar Tomislav Momirović, prenosi RINA.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track