Spomenik za Savu Licimura
Foto: S. Urošev

Marginalac kog su svi voleli

Spomenik za Savu Licimura

Srbija -
Ideju Kikinđanina Tibora Ružića da se podignu spomenik Savi Savanoviću na Fejzbuku podržalo 5.000 ljudi

KIKINDA - Grlati buntovnik!

Savo Savanović najčešće je sedeo na klupi kod pijace, nedaleko od svog sirotinjskom doma, u kojem se prošle subote ugušio od dima pošto je zaspao sa upaljenom cigaretom. Govorio je na sav glas o političarima, Bogu, crkvi, Kikindi, Titu, svetu, vasioni... Baš na tom mestu trebalo bi da mu podignemo spomenik. U njegovim monolizima bilo je toliko tačnih konstatacija i istine. Međutim, samo je on smeo da na sav glas govori to što je tištilo nas obične smrtnike - kaže za Kurir Tibor Ružić iz Kikinde.

Tiborovu ideju da tragično nastradala internet zvezda i planetarni borac za pravdu dobije spomenik na društvenoj mreži Fejbuk podržalo je 5.000 ljudi:"Ideju sam izložio i predstavnicima lokalne samouprave. Nisu me ismejali jer su i oni svesni kolika je bila popularnost Save Savanovića i filma "Bratki ples" u kojem su na Jutjubu uživali milioni ljudi. Mnogi su u Kikindu dolazili samo da bi upoznali Svetog Savu kako smo ga iz milošte zvali", kaže Tibor koji je sa grupom Kikinđana u subotu posetio Savinu večnu kuću.

Iscenirao smrtKad su septičku jamu ispraznili, videli su - nema Save, nema čo'eka, đe čoek! Ja sa tavana progovaram: Jesam li vam ljepo rekao da ćete doći, j.bem li vam sve živo i mrtvo", ispričao je, između ostalog Sava u filmu "Bratki ples" i završio ga antologijskom rečenicom "Zbogom Kikindo na k...c te nabijem". U njemu je opisao istiniti događaj kada je nasamario komunalce, koji danima nisu marili za njegove vapaje što "septička jama preljeva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track