FRIZURA SKUPLJA NEGO ZA GOSPOĐE! U KRALJEVU SVE POPULARNIJI SALONI ZA ULEPŠAVANJE PASA: Cena tretmana ide i do 50 evra
Foto: Kurir.rs/J.S.

FRIZURA SKUPLJA NEGO ZA GOSPOĐE! U KRALJEVU SVE POPULARNIJI SALONI ZA ULEPŠAVANJE PASA: Cena tretmana ide i do 50 evra

Srbija -

KRALJEVO - Vlasnici pasa u Kraljevu sve češće se odlučuju da svojim ljubimcima priušte moderan izgled i frizuru pa svoje pse rado odvode u salone za šišanje i ulepšavanje.

U gradu na Ibru ima nekoliko salona koji se bave profesionalnim grumingom. U njima se svi tretmani pasa zakazuju, dok se cena ove usluge, u zavisnosti od veličine psa, kreće od 1.800 pa do 6.000 dinara.

Kraljevo, kučeći firizeraj, frizer za pse, pseći frizer
foto: Kurir.rs/J.S.

Po rečima Ljubice Gluvčanin Lazić, profesionalne grumerke, koja radi u salonu za šišanje u ulepšavanje pasa koji se nalazi na kraljevačkom keju, salon ima svoje stalne klijente i oni su zadovoljni uslugama koje pružaju.

- Počeli smo sa radom 2011. godine, kao prvi salon ovog tipa u Kraljevu. Nudimo celokupan tretman u koji spadaju: kupanje, feniranje, šišanje, seckanje noktiju, čišćenje ušiju, izbrijavanje šapica, kao i intimnog dela. To je kod pasa koji se šišaju, dok psima koji se ne šišaju pružamo sve ostale usluge, izuzev friziranja, kaže Ljubica za Kurir.

Kraljevo, kučeći firizeraj, frizer za pse, pseći frizer
foto: Kurir.rs/J.S.

Sagovornica Kurira ističe da je gruming pasa neophodan za mnoge rase, primarno zbog njihovog zdravlja i higijene, kao i zbog urednog izgleda. Gruming pasa zapravo je proces u kojem grumer obavlja određene estetske i higijenske procese, čime unapređuje izgled, ali i opšte stanje psa.

- Od veličine psa zavisi i cena tretmana i možemo reći da što je pas manji, to je i cena niža i pristupačnija. Tokom zimskog perioda na tretman se najmanje čeka, dok se u letnjem periodu zakazivanje tretmana vrši na 15 do 20 dana. Tada posla ima više i veća je gužva, dodaje Ljubica.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/J.S.

Ona kaže da, kada je u pitanju trajanje tretmana, za manje pse on traje od sat i po do dva sata, dok kod većih pasa može da potraje i nekoliko časova.

Kurir.rs/J. Slijepčević/FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track