Vorlikova i Vučić otvorili fiskulturnu salu
Foto: Tanjug

Kraljevo

Vorlikova i Vučić otvorili fiskulturnu salu

Srbija -
U fiskulturnu salu škole "Svetozar Marković", koja je oštećena u zemljotresu, Evropska komanda američke vojske investirala je 300.000 dolara

KRALJEVO - Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka SAD Meri Vorlik otvorili su danas u Kraljevu fiskulturnu salu škole "Svetozar Marković" oštećenu u zemljotresu, u čiju rekonstrukciju je Evropska komanda američke vojske investirala je 300.000 dolara.

Vorlikova je na ceremoniji otvaranja sale istakla da je uspešno okončanje projekta još jedna potvrda bliske saradnje i veza Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

"Najveće zadovoljstvo proizlazi iz saznanja da je rezultat napornog rada to što deca ove škole danas mogu da uživaju u sportu u jednoj modernoj fiskulturnoj sali u kojoj sve funkcioniše kako treba", rekla je Vorlikova.

Govoreći o Kosovu ambasadorka SAD je ocenila da je sinoćnjom odlukom o učešću srpskih državnika na međunarodnim skupovima na kojima prisustvuju i predstavnici Kosova, Vlada Srbije pokazala rešenost Beograda da se pronađu načini za napredak u sprovođenju dijaloga sa Prištinom.

"Nadamo se da će ovo biti korak unapred ka učešću predstavnika Vlade Srbije na regionalnim skupovima. Ovo je važan dokaz rešenosti Vlade Srbije da se napreduju u procesu dijaloga i mi to pozdravljamo", rekla je Vorlikova novinarima u Kraljevu.

Vučić je u ime Vlade i Vojske Srbije izrazio zahvalnost na sredstvima koja je donirala vojska SAD, kao i zadovoljstvo zbog činjenice da su pripadnici Nacionalne garde Ohaja lično učestvovali u radovima.

"Mi smo mala zemlja, ponosnog naroda, koja želi da sarađuje sa svima u svetu i vodi računa o svojoj budućnosti, a naša budućnost su naša deca i moramo ulagati u njihovo obrazovanje i školovanje", rekao je Vučić.

Ministar odbrane je izrazio očekivanje da će postojanje ove savremene i dobro opremljene fiskulturne sale doprineti da deca iz Kraljeva izrastu u šampione u košarci, odbojci i drugim sportovima.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je ponovio da će građani veoma brzo moći da vide značajne rezultate Vlade Srbije u borbi protiv korupcije i najavio da će istraga krenuti sa mnogo mesta u isto vreme.

"Ranije nismo imali ni sistem ni mehanizme za borbu protiv korupcije, gradimo ih danas i veoma brzo videćete velike i značajne rezultate. Niko u Srbiji nema pravo da pljačka imovinu građana, a da za to ostane nekažnjen", poručio je Vučić novinarima u Kraljevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja