BRAVO GIMNAZIJALCI! Sjajni rezultati učenika vranjske gimnazije Bora Stanković
Foto: Gimnazija Bora Stanković

ređaju uspehe na takmičenjima

BRAVO GIMNAZIJALCI! Sjajni rezultati učenika vranjske gimnazije Bora Stanković

Srbija -

Drugo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture koje se tradicionalno održava u Tršiću osvojio je Bogdan Stefanović, učenik trećeg razreda IT specijalizovanog odeljenja Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja. U itekako jakoj konkurenciji njega je samo jedan poen delio od prvog mesta. Bogdan je izjavio da oseća neopisivu sreću i zadovoljstvo.

"Ovo je moj najveći uspeh u dosadašnjem srednjoškolskom obrazovanju. Posebno mi je drago što je u pitanju srpski jezik. Uporan rad i odricanja se isplate", rekao je Bogdan.

Vranje
foto: Gimnazija Bora Stanković

Još dvoje gimnazijalaca, Una Kostić, učenica drugog razreda i Luka Marković, učenik trećeg razreda ostvarili su solidne rezultate i kvalifikovali se na ovaj nivo takmičenja.

Njihovi mentori, profesori Jelena Cvetković i Dragan Petrović istakli su zadovoljstvo zbog ostvarenog uspeha učenika.

Treća nagrada i pohvala na državnom takmičenju iz fizike sa državnog takmičenja srednjih škola održanom na Fizičkom fakultetu u Beogradu, učenici su se vratili sa osvojenom trećom nagradom koja je pripala učeniku prvog razreda IT specijalizovanog odeljenja, Nikoli Raduloviću. Pohvala je otišla u ruke učenika trećeg razreda IT specijalizovanog odeljenja Luke Markovića.

Vranje
foto: Gimnazija Bora Stanković

Pčinjski region na državnom takmičenju srednjih škola Srbije iz fizike koje je održano na Fizičkom fakultetu u Beogradu , predstavljali su učenici Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja, Nikola Radulović učenik prvog razreda IT specijalizovanog odeljenja, Luka Marković, učenik trećeg razreda IT specijalizovanog odeljenja i Bogdan Milenković, učenik drugog razreda prirodno-matematičkog smera.

Vranje
foto: Gimnazija Bora Stanković

Njihovi mentori su profesori fizike Slavica Cvetković i Saša Jovanović.

"Učenici su na takmičenju pokazali visok nivo primene stečenog znanja, analize i logičkog razmišljanja", izjavila je mentor Slavica Cvetković, profesorka fizike.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track