BRAĆA STOJANOVIĆ UZ ŠIROK OSMEH DOČEKALA POMOĆ: Više neće spavati u istom krevetu, a obećan im je i novi dom i zaposlenje (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

lepe vesti

BRAĆA STOJANOVIĆ UZ ŠIROK OSMEH DOČEKALA POMOĆ: Više neće spavati u istom krevetu, a obećan im je i novi dom i zaposlenje (VIDEO)

Srbija -

Jednom je jedan nepoznati autor izjavio "Ostanite jaki, neka se pitaju kako uspevate da zadržite osmeh". Upravo to se može pripisati rođenoj braći Stojanović, Draganu i Slađanu, iz planinskog sela Babina Poljana kod Vranja, koji su celu Srbiju zadivili iskrenim osmehom uprkos tome što u 21. veku žive u uslovima koji više priliče Srednjem veku.

Kako je Kurir ranije pisao, braća Stojanović žive u trošnoj staroj kući sa slamnatim krovom koji prokišnjava, nemaju ni struju ni vodu i spavaju u istom krevetu, i tako decenijama...

Braća Stojanović
foto: Printscreen Facebook

Muku muče i sa osnovnim životnim namirnicama jer im je najbliža prodavnica na deset kilometera od kuće, a i ako odu do nje moraju dobro da vode računa šta mogu da kupe jer žive samo od socijalne pomoći koja iznosi svega 8.000 dinara.

Ipak, zahvaljujući dobrim ljudima, Dragan i Slađan su pre nekolio dana dobili značajnu pomoć u vidu osnovnih potrepština i elementarnih stvari u vidu nameštaja i nešto bele tehnike, što će im izuzetno tešku svakodnevicu učiniti bar malo lakšom.

Kako su za Kurir rekli iz humanitarne fondacije "Tamara Misirlić", radi se na tome da se braća Stojanović presele u novi dom i da dobiju posao što bi iz korena promenilo njihov život.

Braći Stojanović možete pomoći na sledeći način:

RAČUN ZA DONACIJE:

200-3453980101008-90

Fondacija "Tamara Misirlić"

Svrha uplate: Pomoć za Dragana i Slađana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track