UZNEMIRUJUĆE Dečaci bacaju štene u reku sa mosta kod Dimitrovgrada SNIMAJU KAKO SE NEMOĆNA ŽIVOTINJA BORI ZA ŽIVOT (VIDEO)
Foto: Printscreen

užas

UZNEMIRUJUĆE Dečaci bacaju štene u reku sa mosta kod Dimitrovgrada SNIMAJU KAKO SE NEMOĆNA ŽIVOTINJA BORI ZA ŽIVOT (VIDEO)

Srbija -

Na uznemirujući snimak šteneta koje je bačeno sa mosta u reku u naselju Beleš kod Dimitrovgrada još nije reagovao niko od nadležnih!

Iz Udruženja Koalicija za život, koje se bavi zaštitom životinja, kažu da to nije prvi slučaj nasilja nad životinjama u Dimitrovgradu, ali za nijedan od slučaja za sada nema epiloga.

Na kratkom snimku se vidi samo reka kako teče i guta malenog psa čiji se jauk čuje. Objavio ga je jedan od maloletnika koji je učestvovao u tom činu, a kome je prisustvovao još jedan njegov maloletni drugar.

Ubrzo je i obrisan sa društvenih mreža, ali ga je nakon nekoliko dana objavilo i Udruženje Koalicija za život kome se javio otac jednog od maloletnika tvrdeći da je njegov sin pokušao da spasi psa.

- Sve što smo mogli je da uputimo prijavu u Osnovno tužilaštvo u Pirotu. Njihova i dužnost policije je da reaguju u ovakvim slučajevima surovosti i mučenja životinja što se u velikom broju slučajeva ne dešava i baš zbog toga, zbog nepostupanja, tretman životinja u Srbiji je sve gori i gori. Još se i tužilaštvo i policija i mediji prema ovoj vrsti zločina, jer to jeste zločin, kažnjiv po članu 269 Krivičnog zakona, odnose kao prema nečemu nebitnom - kažu u tom udruženju.

Kažu da su po komentarima na društvenim mrežama zaključili da su učitelji dece koja su objavila snimak upoznati sa situacijom i očekuju da će reakcije biti i da će bar jedan čas biti posvećen toj temi.

Dodaju i da to nije prvi slučaj mučenja i ubijanja životinja u Dimitrovgradu.

Mesto Beleš postaje poznato po surovosti prema psima.

- Prvo je prošle godine nađeno štene, zapušteno, kome je dlaka otpadala od demodeksa, istučeno, u crnoj plastičnoj kesi vezanoj da ugine bez vazduha. Naša aktivistkinja ga je spasila, izlečila, a onda smo ga srećno udomili. Njegova priča je imala srećan kraj. Ostali nisu imali sreće. Početkom godine je nađen pas obešen o drvo i udavljen. Prijava je poslata tužilaštvu, ali bez epiloga - kažu u Koaliciji za život.

Iz pirotske policije za sada nema informacija o ovom, ali i prethodnim slučajevima mučenja i ubijanja životinja u Dimitrovgradu. Iz Koalicije za život smatraju da pomaka neće biti dok policija i tužilaštva ne budu ozbiljno shvatili takve zločine.

Krajem marta na društvenim mrežama, podsetimo, pojavio se i snimak iz niškog restorana na kome se vidi kako muškarac baca mačku u reku, a dva dana nakon toga i snimak psa vezanog za branik automobila u pokretu iz Bujanovca. Nedugo potom objavljen je i snimak maloletnika u Svrljigu koji je psa bacio preko ograde u reku.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track