MUKE U PROKUPLJU NAKON SNAŽNOG NEVREMENA: Zbog obilnih padavina fekalije se izlile u dvorišta POTOPLJEN I RESTORAN (FOTO)
Foto: B.Roganović

užas

MUKE U PROKUPLJU NAKON SNAŽNOG NEVREMENA: Zbog obilnih padavina fekalije se izlile u dvorišta POTOPLJEN I RESTORAN (FOTO)

Srbija -

Nakon jakog nevremena i ogromne količine padavina u jednom trenutku mnoge saobraćajnice na teritoriji Prokuplja i Kuršumlije bile su neprohodne, a obilne padavine prouzrokovale su potapanje nekoliko podruma i dvorišta u samom centru Prokuplja.

Reč je o Solunskoj ulici koja seče ulicu Miloša Obilića koja je pod velikim nagibom. Tako su atmosferske vode poplavile nekoliko dvorišta i podruma jer odvodi nisu mogli da prime toliku količinu vode.

U jednom privatnom restoranu, koji je na početku Solunske, voda je poplavila podrum, koji je magacinski prostor, ali je najveći problem što nije reč o atmosferskoj vodi već kanalizaciji. Zbog uskih cevi i velikih količina vode i nanosa, zapušena je kanalizacija koja se izlila u podrume i dvorišta.

- Ovo je strašno. U poslednjih godinu dana to se dešava nekoliko puta. Najgore je što nikako da nam se osuše podrumi i evo, samo gledamo u nebo i počeli smo da mrzimo kišu više od svega - komentarišu situaciju stanovnici Solunske.

poplave, Prokuplje
foto: B.Roganović

Kako kažu, kad se završilo nevreme, prijavili su izlivanje, ali niko iz Javnog komunalnog preduzeća "Hammeum" nije hteo da dođe. Jedino su im izašli u susret vatrogasci.

poplave, Prokuplje
foto: B.Roganović

Problem sa izlivanjem kanalizacije i atmosferskih voda krenuo je kada se rekontruisala Ulica Miloša Obilića za koju je iz budžeta lokalne samouprave dato oko 7,7 miliona dinara. Radila se i nova kanalizaciona i vodovodna mreža.

Rekonstrukcija je rađena jer je čitavo brdo krenulo nadole. Godinu dana ulica je bila neprohodna za saobraćaj, a u dva navrata zbog kiše plavljeni su objekti u Solunskoj.

Na kraju je završena, ali je problem sa atmoferskom vodom ostao.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track