GRADONAČELNIK BAKIĆ OBIŠAO RADOVE: Ulica proleterskih brigada u Subotici konačno dobija novi izgled (FOTO)
Foto: Promo

rekonstrukcija

GRADONAČELNIK BAKIĆ OBIŠAO RADOVE: Ulica proleterskih brigada u Subotici konačno dobija novi izgled (FOTO)

Srbija -

Najprometnija ulica u Mesnoj zajednici "Zorka" Ulica proleterskih brigada u Subotici konačno će zasijati u novom ruhu.

U toku su radovi na proširenju kolovoza i rekonstrukciji čime će konačno biti rešen dugogodišnji problem u saobraćaju. Radi se o ulici koja je pre svega namenjena za teretni saobraćaj, a njenom rekonstrukcijom ne samo da će se u velikoj meri poboljšati protok saobraćaja nego se podiže i bezbednost. Radove je obišao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je ovim putem dodao da se nastavlja sa radom i sa ispunjavanjem obećanog.

Stevan Bakić
foto: Promo

- Ogromna ulaganja u infrastrukturu putne mreže grada Subotice. Nastavljamo da ispunjavamo sve ono što smo obećali i u narednom periodu, kad se završe sve tenderske procedure, kako smo i pre najavljivali, kreće se u rekonstrukciju Novosadskog puta, obilaznice na Paliću, tri ulice u gradu i dve ulice u prigradskim naseljima, a priprema se projektno-tehnička dokumentacija za sedamnaest ulica koje će biti urađene naredne godine. Ulica proleterskih brigada je od velikog značaja, ne samo za građane, nego i za kompletan javni saobraćaj grada, zato što je jedna od najprometnijih u ovom delu. Za ovu ulicu smo izdvojili sredstva u iznosu od 14.800.000 dinara i u narednom periodu nastavljamo dalje da unapređujemo putnu infrastrukturu - izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Stevan Bakić
foto: Promo

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, koji je ovom prilikom izjavio da su za rekonstrukciju i proširenje ove ulice prvi put korištene nove tehnologije.

- Novitet u izgradnji putne mreže je taj što smo prvi put koristili jednu novu tehnologiju. Radi se o takozvanoj putnoj mreži za smanjenje lomova koju smo hteli da primenimo baš na rekonstrukciji ove ulice s obzirom na to da je ona predviđena za teški teretni saobraćaj. Ova ulica od svoje izgradnje nikada nije bila rekonstruisana niti proširivana, tako da ćemo videti kako će se ova tehnologija pokazati u narednom periodu, pa ako se pokaže kao dobra koristićemo je i ubuduće - izjavio je Golubović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track