KOBILA UPALA U ŠAHT U NIŠU Borba za njen život trajala 4 sata MORALI DA ZOVU SPECIJALNU DIZALICU U POMOĆ (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

neverica

KOBILA UPALA U ŠAHT U NIŠU Borba za njen život trajala 4 sata MORALI DA ZOVU SPECIJALNU DIZALICU U POMOĆ (FOTO)

Srbija -

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se danas kad se kobila, koja je vukla zapregu, uznemirila i upala u otvoreni šaht dubok dva i po metra pored kolovoza u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Kobila je spasena nepovređena posle čak četiri sata borbe za njen život!

U akciji spasavanja učestvovali su članovi Udruženja "Zoo planet" i Konjičkog kluba "Nonius", zatim vlasnik konja i radnici JKP "Mediana" i specijalni kamion tog preduzeća.

Dušan Stojanović iz Udruženja "Zoo planet" kaže da su uspeli da kobilu izvuku nepovređenu, iako je šaht veoma dubok, a sa otvorom ne većim od jednog kvadrata.

- Pravo je čudo kako je prošla nepovređena prilikom pada. U šahtu nije bilo vode već su tu optički kablovi MTS-a zbog čega su i njihovi predstavnici bili pozvani - objasnio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, da bi nesrećna životinja bila izvučena, morali su da koriste specijalne trake za vezivanje velikih životinja.

- Toni Ilieski iz Konjičkog kluba "Nonius" je sišao u šaht i vezao je kobilu a potom smo trake prikačili na dizalicu kamiona, koja se inače koristi za izvlačenje podzemnih kontejnera. Mi smo svi pomagali u izvlačenju i usmeravali trake da bi kobila mogla da se provuče kroz otvor. Bila je neverovatno mirna. Nije se ni mrdnula za sve vreme - kazao je Stojanović.

Kobila, stara oko dve i po godine, nakon spasavanja vraćena je vlasniku.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja