UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA: Veliki ekološki projekat Grada Kruševca i Ministarstva zaštite životne sredine (FOTO)
Foto: Ž.M.

izdvojena sredstva

UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA: Veliki ekološki projekat Grada Kruševca i Ministarstva zaštite životne sredine (FOTO)

Srbija -

Grad Kruševac i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su Ugovor o uklanjanju divljih deponija.

Ukupan iznos sredstava je 2.918.473,80 dinara od čega je učešće Grada blizu milion dinara, ostalo sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine, saopštila je Gradska uprava.

- Na deset lokacija u gradu uklanjaće se deponije i to: Kaonik, Kukljin, Globoder, Globoder 2, Mačkovac, Panjevac, put Parunovac - Veliko Golovode, Rasadnik, Mudrakovac i Bukovica. Ukupna količina smeća koja će biti uklonjena je oko 1.300 metara kubnih. Smanjenje broja registrovanih i divljih deponija na teritoriji Grada Kruševca jedan je od prioriteta u Lokalnom programu zaštite životne sredine Grada za period 2015-2024 godine. Uklanjanjem divljih deponija postiže se očuvanje životne sredine i prirodnih lepota, odgovorno upravljanje otpadom, zaštita podzemnih voda i pejzažnih karakteristika - kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Kruševac
foto: Ž.M.

Očekivani rezultati projekta podrazumevaju saniranje deponija i podizanje ekološke svesti građana o značaju očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, zaključak je ovog ekološkog projekta.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja