02:34

U NIŠU KONJ UPAO U ŠAHT, A NIKO JOŠ NE ZNA KAKO JE TU UPAO Akcija spasavanja trajala 4 sata POGLEDAJTE KAKO SU GA IZVUKLI IZ RUPE

akcija spasavanja uspela

U NIŠU KOBILA UPALA U ŠAHT, A NIKO JOŠ NE ZNA KAKO SE TO DESILO Akcija spasavanja trajala 4h EVO ŠTA POSLE SVEGA KAŽU SPASIOCI

Srbija -

Volonteri Zoo planeta iz Niša uspeli su da posle tri sata spasu konja koji je upao u otvoreni šaht na neasfaltiranom putu.

Nije poznato kako je došlo do ovog incidenta, ali se pretpostavlja da je konj prednjim ili zadnjim nogama propao kroz otvor. Na svu sreću izvučen je nepovređen.

Pogledajte spasavanje konja u Nišu

02:34

U NIŠU KONJ UPAO U ŠAHT, A NIKO JOŠ NE ZNA KAKO JE TU UPAO Akcija spasavanja trajala 4 sata POGLEDAJTE KAKO SU GA IZVUKLI IZ RUPE

Nakon četiri pokušaja i borbe - KONJ JE SPASEN.

konj
foto: Kurir Televizija

U ovoj akciji učestvovali su volonteri Zoo planet iz Niša u saradnji sa policijom.

- Hvala Bogu konj je dobro, nema povrede, nije povređen ni prilikom pada, ni prilikom spasavanja - kaže Dušan Stojanović, ZOO Planet.

konj
foto: Kurir televizija

- Na poziv prijatelja iz Zoo planeta uvek se odazovem. Mora da se zna i anatomija konja, da se vidi psiha konja, da bi se odlučilo kojim će načinom da se spasi - rekao je za televiziju Kurir Toni Ilijeski iz Konjičkog kluba Nonius.

konj
foto: Kurir Televizija

Nina Krstić, advokatica iz Udruženja Pit smatra da je nedopustivo ovakvo zanemarivanje životinje.

konj
foto: Kurir Televizija

- Neprihvatljivo je da se životinja ovako tretira i da se drži na ovakav način. Ova akcija je uspela, što je dobro - kaže advokatica Krstić.

1 / 10 Foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:20

Konj galopira nasred obilaznice oko Čačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track