PROMENA NA VRHU RASINSKE BRIGADE: Novi komandant potpukovnik Milonja Bubanja (FOTO)
Foto: Grad Kruševac

vojska srbije

PROMENA NA VRHU RASINSKE BRIGADE: Novi komandant potpukovnik Milonja Bubanja (FOTO)

Srbija -

U Kasarni "Car Lazar" u Kruševcu danas je obavljena svečanost povodom postavljenja komandanta Rasinske brigade i Garnizona Kruševac Milonje Bubanje.

Nakon zastavnog voda i državne himne krenulo se sa ceremonijom. Načelnik Štaba komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić pozdravio je sve prisutne.

- Naredbom ministra odbrane od danas je na mesto komandanta Rasinske brigade raspoređen potpukovnik Milonja Bubanja. Potpukovnik Bubanja obavljao je brojne dužnosti sa veoma velikim uspehom, što ga je preporučilo da dobije ovu odgovornu dužnost. Očekujemo da da održava i unapredi rezultate i uspehe ove brigade i da nastavi izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je do sada bila - rekao je general Fazlić.

Potpukovnik Goran Marković, koji je do sada privremeno bio komandant Rasinske brigade, zahvalio se svim starešinama i vojnicima na izuzetnoj saradnji, a novom komandantu je poželeo mnogo uspeha u radu.

Novopostavljeni komandant potpukovnik Milonja Bubanja obratio se prisutnima.

1 / 5 Foto: Grad Kruševac

- Biti na čelu Rasinske brigade mi je pored velike časti i veliki izazov, ali nadam se da ćemo svi zajedno da postignemo još bolje rezultate. Od vas, kolega oficira i vojnika, tražim poštovanje zakona i vojničkih normi, pošten rad i redovno ispunjavanje svih zadataka, jer samo jak kolektiv može da donese uspeh. Od danas, za mene i vas nema neuspeha. Ministarstvu obećavam da će Rasinska brigada nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata na svim poljima, a sa lokalnom samoupravom i civilnim sektorom nastaviću dosadašnju dobru saradnju na obostranom nivou - rekao je potpukovnik Bubanja u svom prvom obraćanju u Garnizonu Kruševac.

Potpukovnici Marković i Bubanja, uz prisustvo generala Fazlića, potpisali su zapisnik o primopredaji dužnosti.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, predstavnici Policijske uprave Kruševac, predstavnici kruševačke eparhije i doskorašnji komandant Rasinske brigade Rade Rnjaković.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track