SVEČANOST U KRUŠEVCU: Otvorena kvantna soba za osobe sa invaliditetom (FOTO)
Foto: Grad Kruševac

Ministarka Darija Kisić Tepavčević u poseti Kruševcu

SVEČANOST U KRUŠEVCU: Otvorena kvantna soba za osobe sa invaliditetom (FOTO)

Srbija -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima posetile su Centar za osobe sa invaliditetom „Duga“ u Kruševcu.

Svečano je data na upotrebu i “kvantna soba” koju će, za prevazilaženje problema sa autizmom, povredama i oboljenjima, moći da koriste osobe sa invaliditetom, a uređena je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i udruženja „Start za decu“.

Na podršci i kvantnoj sobi zahvalila se direktorka Centra Nevena Lazarević:

Darija Kisić Tepavčević
foto: Grad Kruševac

- Kvantna soba je proistekla iz jednog dobrog i zdravog druženja sa udruženjem „Start za decu“. Moram samo da naglasim da ova kvantna soba neće biti samo za naše korisnike dnevnog boravka, već i druge osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Kruševca”, naglasila je Nevena Lazarević.

„Bajka na talasima“ je projekat koji je podržan od strane Ministarstva za socijalni rad i pre svega velika zahvalnost njima na poverenju i na prepoznavanju cele ideje.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Grad Kruševac

Ovim projektom, doniranjem kvantne sobe ustanovi ovde u Kruševcu, odnosno Centru za osobe sa invaliditetom, nastavljamo tu našu ideju da sve što radimo bude besplatno, kao što će biti ove terapije u kvantnoj sobi. Reč je o najsavremenijem obliku terapije nanotehnologijom, koja se može koristiti za sve konvencionalne terapije, izjavila je Aleksandra Grdinić, predsednica udurženja „Start za decu“.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Grad Kruševac

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je ovom prilikom veliki značaj kvantne sobe za korisnike Centra, ali i ostalu populaciji i dodala da je saradnja sa resornim ministarstvom na jako visokom nivou.

- Svake godine se povećava broj projekata kojima konkurišemo i za koje dobijamo sredstva. To je pokazatelj da su projekti dobri i da koriste prvenstveno osobama sa invaliditetom, ali drugima koji koriste usluge u socijalnoj zaštiti. Kao grad se trudimo da svake godine odvojimo sve više sredstava za usluge koje pružamo i za sve ono što radimo za osobe koje su u nekoj socijalnoj potrebi ili za osobe sa invaliditetom. Ove godine smo iz budžeta Grada izdvojili preko 310 miliona dinara za potrebe socijalne zaštite, kazala je gradonačelnica Palurović.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Grad Kruševac

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević se obratila skupu:

- Ministarstvo kontinuirano podržava rad svih saveza i udruženja na području naše zemlje koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Na području grada Kruševca je 10 takvih udruženja čiji rad podržavamo i u toku ove i prethodne godine za njihove aktivnosti izdvojili smo oko 5 miliona dinara.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Grad Kruševac

Takođe, u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, trudimo se da u sve naše aktivnosti uvrstimo i sva inovativna rešenja čija su istraživanja pokazala da mogu značajno da utiču na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Za ovu kvantnu sobu u Kruševcu smo izdvojili oko 900.000 dinara, a čuli smo da je spektar njenih aktivnosti i mogućnosti dejstva izuzetno širok, rekla je Ministarka.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track