LAVOVI, GRIFONI, ZLATNE KVAKE! NAJBOGATIJE SELO U SRBIJI ŽIVI SAMO LETI Dvorci kao iz Dinastije a ovo je Slavkinih 30 soba (VIDEO)
Foto: TV Prva printscreen

CELO SELO RADI U BEČU: kad dođu na odmor, ne stignu ni da uđu u sve sobe

LAVOVI, GRIFONI, ZLATNE KVAKE! NAJBOGATIJE SELO U SRBIJI ŽIVI SAMO LETI Dvorci kao iz Dinastije a ovo je Slavkinih 30 soba (VIDEO)

Srbija -

Gastarbajterska priča: Patili se i crnčili čitav život po Beču pa u selu podigli dvorce koji cele godine zvrje prazni sem leti. Gradili za decu i unuke kućerine od po 30 soba i u inat komšijama barem sprat više

GOMILICA - Nema da nije ostao u čudu ko god je čuo za selo Gomilica kod Šapca, najbogatije u Srbiji jer svi njegovi žitelji žive i rade u Beču sem leti kad dođu u zavičaj da se razbaškare u svojim dvorcima od kojih neki imaju i po 30 spavaćih soba!

Vredno su decenijama kao podstanari mučili muku i radili po Beču, crnčili i svaki šiling, marku i evro ulagali u kuće od kojih je svaka sledeća baš u inat komšijama bila za sprat viša.

1 / 10 Foto: TV Prva printscreen

To nisu kuće nego palate i dvorci sa labudovima, lavovima i grifonima u dvorištu, pozlatom na masivnim kapijama od kovanog gvožđa, poput one koja se otvara kad Blejk Karington u limuzini ide ka velelepnoj vili u Dinastiji.

E, pa neke od kuća meštana Gomilice izgledaju upravo tako, kao iz Dinastije! Ako je neko stariji i ostao u selu, on živi u pomoćnim zgradama jer velelepni dvroci ne služe za svaki dan - da se arče, kvare i habaju, nego samo za goste kad dođu u Srbiju.

Gomilica, Gastarbajteri
foto: AP, Printscreen Tv Prva

Kad dođu na odmor, ne stignu da uđu ni u sve prostorije

Roze soba za devojčiće, plava za dečake, u boji kajsije za goste. U trospratnici Slavke Vasić 30 soba...

Do trećeg sprata stiže se mermernim stepenicama. Četiri decenije sve što bi zaradili u Beču, ulagali su u svoju vilu u rodnom selu.

Međutim, kada dođu na odmor, ne stignu da uđu ni u sve prostorije.

Slavkinih 30 soba u tri boje

Roze za devojčice, plave za dečake, kajsija za goste...

Gomilica, selo Gomilica
foto: TV Prva printscreen

.... tako izgleda raspored u Slavkinoj vili od 30 soba, 8 terasa i bezbrojnih hodnika!

Gomilica, selo Gomilica
foto: TV Prva printscreen

Kurir.rs/Exploziv/Foto: Prva printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja