NEMA UGROŽENIH GRAĐANA NI KUĆA: Požar kod Malog Zvornika pod kontrolom
Foto: Kurir/T.Ilić

Vatrogasci na terenu

NEMA UGROŽENIH GRAĐANA NI KUĆA: Požar kod Malog Zvornika pod kontrolom

Srbija -

MALI ZVORNIK - Pripadnici Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji požara koji je izbio u ponedeljak oko 15 časova u mestu Sakar kod Malog Zvornika.

Nema ugroženog stanovništva i objekata, saopšteno je oko ponoći na portalu MUP-a Srbije.

- Na terenu je petnaest vatrogasaca sa šest vozila iz vatrogasno - spasilačkih jedinica Mali Zvornik, Loznica, Ljubovija i Krupanj, koji su otklonili opasnost da se požar proširi na objekte i spasili šest domaćinstava. Po dolasku u Sakar, vatrogasci su bili koncentrisani na odbranu ugroženih domaćinstava, a zatim i na lokalizaciji požara po svim pravcima – navodi se u saopštenju.

Trenutno, požar je pod kontrolom i vatrogasci se preusmeravaju na mesto požara koje se nalazi na vrlo nepristupačnom terenu.

požar, Mali Zvornik
foto: Kurir/T.Ilić

Gašenje požara otežava vetar, kao i nepristupačan teren, koji zahteva da vatrogasci peške sa naprtnjačama gase vatru. Intervencija je još uvek u toku, navodi MUP.

Podsetimo, šumski požar izbio je u ponedeljak u mestu Sakar u malozvorničkoj opštini, a prema prvim nezvaničnim procenama gorelo je nekoliko hektara šume.

- Vatra je bilo u nekom trenutku na deset, petnaest metara od prvih kuća. Požar menja smer, taman se učini da će da utihne, pa vatra opet krene, a sada kao da ide prema Orlovinama. Vatrogasci pokušavaju da zaustave vatru, ali je problem što je zbog visokih temperatura sve suvo, a teren veoma nepristupačan.

Nekih tridesetak meštana otišlo je da pomogne jer strepe da požar opet ne krene ka kućama. Nadam se da ćemo uspeti da stavimo požar pod kontrolu i sprečimo dalju štetu – rekao je dva sata posle izbijanja požara Zoran Jevtić, predsednik malozvorničke opštine za Kurir.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track