GLEDALI SMO ZNAK I KRSTILI SE SVA TROJICA: Blaža zasekao bukvu za ogrev, ali nije mogao da veruje šta se UKAZALO NA TRUPCU (FOTO)
Foto: Rina/B Ćirović

čudo prirode

GLEDALI SMO ZNAK I KRSTILI SE SVA TROJICA: Blaža zasekao bukvu za ogrev, ali nije mogao da veruje šta se UKAZALO NA TRUPCU (FOTO)

Srbija -

Na proplancima planine Zlatar još jednom se dokazalo da priroda neretko potpuno sama naslika idealne oblike.

Usred seče stabala, ispred tri meštanina zaseoka Ćirovići u selu Božetići, ukazala se jasna slika violine i to sa sve gudalom i zatazačem struna. Svakom od njih desilo se prvi put u životu da im se bilo kakav znak ukaže na trupcu i do sada su o tome slušali samo priče.

- Iznenađeni, okretali smo i prevrtali trupčiće, zagledali, krstili se... Drva sam spremao za ogrev i sekli smo tu bukvu koja je poprilično bila velika, a po sredini smo ugledali tu sliku. Violina izgleda kao da ju slikar precizno crtao olovkom i obojio. Zaista neverovatno - rekao je Blažo Ćirović iz Božetića.

Nova Varoš, violina, drvo, panj
foto: Rina/B Ćirović

Dodaje da ovaj dar prirode najverovatnije neće završiti u šporetu tokom predstojeće zime već će ga najverovatnije sačuvati kao uspomenu. Prema mnogim narodnim verovanjima, ukazivanje oblika u drvetu može biti neki znak.

Nova Varoš, violina, drvo, panj
foto: Rina/B Ćirović

Do sada se dešavalo da se na trupcu ukaže krst ili neko drugo znamenje, zabeleženo je i da se ukazao lik Svete Petke, ali prvi put se ukazao jedan muzički instrument.

- Pitaju nas da li je neko u porodici bio svirač ili će tek postati. Odgovaram da nije. Tako da je pravo čudo i još potpuna nepoznanica zašto se baš violina ukazala na bukvi - dodaje Blažo.

Oko dve stotine kilometara dalje ka Beogradu u selu Pranjani i te kako vide simboliku u ovom događaju. Jer se upravo u tom mestu na Suvoboru sledeći vikend održava četvrti Sabor violinista.

Izgleda da je bez obzira na sav marketing u zlatarskoj šumi ipak pre svih najavljen predstojeći događaj.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track