ŽARKO BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI I POTREBNA MU JE POMOĆ: Prodali sve što su mogli za nekoliko terapija, lekari u Beču optimistični
Foto: Budi Human

ŽARKO BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI I POTREBNA MU JE POMOĆ: Prodali sve što su mogli za nekoliko terapija, lekari u Beču optimistični

Srbija -

Apatinac Žarko Tišma (51) vodi najvažniju bitku – za život. Da bi uspeo neophodno mu je mnogo novca, koji on i njegova porodica nemaju.

Prodali su sve što su mogli i za prvih nekoliko terapija potrošili sve što su imali. Lekari veruju u njegov oporavak, uz uslov da redovno prima izuzetno skupe terapije.

Početkom jula Žarku je dijagnostikovan karcinom pluća. Ubrzo nakon uspostavljanja dijagnoze počeli su da se javljaju bolovi i stanje se pogoršalo. Žarko je otišao u inostranstvo na detaljnu dijagnostiku, gde je utvrđeno da postoje metastaze na kostima, duž kičmenog stuba i na drugim organima.

Žarko Tišma
foto: Budi Human

Neophodna su mu sredstva za hemioterapije u kombinaciji sa imunoterapijama i zračenjem koje mu je propisano u klinici u Beču. Ove terapije su trenutno jedina mogućnost da se bolest zaustavi. Takođe sredstva su potrebna za usluge prevoda dokumentacije kao i smeštaj.

- Do sada smo bili na tri terapije. Žarku je sad bolje, ali ponestaje sredstva za lečenje. Novac se prikuplja preko humanitarne fondacije Aleksandra Šapića, ali i na sve druge dostupne načine. I naši sinovi, Dušan i Luka se bore na svoj način, kroz razne akcije i apele putem društvenih mreža. Ali pored sveg našeg truda, sredstva pristižu slabo i sporo. Žarko je borac, a mi se lavovski trudimo da mu pomognemo i zajednički uspešno prevaziđemo ovo najveće iskušenje pred koje smo stavljeni. Lekari u Beču su optimistični. Na zadnjem pregledu su rekli da lečenje ide po planu i da su prognoze za ozdravljenje sasvim realne, ali da su neophodne redovne terapije, zato molim sve dobre ljude da nam pomognu - apeluje Žarkova supruga Vukica.

Za Žarkovu životnu pobedu! Budimo humani! Pomozimo Žarku!

SMS-om 1306 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001421558-77

Uplatom na devizni račun: 160-6000001422084-51

IBAN: RS35160600000142208451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs/J.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track