OVAKO SAD IZGLEDAJU ISPRAĆAJI U VOJSKU SRBIJE: Mreže prepune snimaka i ispraćaja devojaka! Grmi pod šatrom, jaganjci na ražnju
Foto: Facebook Printscreen

nije katarina jedini tatin sin, sve više devojaka bira uniformu

OVAKO SAD IZGLEDAJU ISPRAĆAJI U VOJSKU SRBIJE: Mreže prepune snimaka i ispraćaja devojaka! Grmi pod šatrom, jaganjci na ražnju

Srbija -

BEOGRAD - Čini se da društvene mreže nikad nisu bile punije snimaka i fotografija ispraćaja u Vojsku Srbije kao uoči ove jeseni.

Septembarcima su, na veliki ponos roditelja, rodbine i njihovih gradova i sela, priređeni spektakulatni ispraćaji među kojima prednjače oni za devojke koje su se odlučile da obuku uniformu i prijave se na redovno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije.

Već danima Šumadija priča o ispraćaju u Kloki koji je upriličen za mladu Katarinu, čiji otac ne krije ponos. Ona je odlučila da haljinu i štikle zameni vojničkom uniformom i čizmama.

Ovako sa ponosom ovih dana govore prijatelji i rođaci koji su Katarinu ispratili na redovno služenje vojnog roka, razume se uz sve srpske običaje, kako i dolikuje.

- Ti si ćerko tatin sin, sa tobom se ponosim - kaže Katarinin tata pevušeći pa dodaje:

- Puno mi je srce, iako nisam baš podržavao ovu njenu odluku. Sada sam ponosan i preponosan, ona je moja lepotica tatina ćera a sa ovom odlukom ispunila je moje srce. Imam i sina, ako Bog da i njega ćemo ovako pratiti u vojsku.

- Šta da vam kažem, bilo je prelepo, okupili se prijatelji, rodbina, društvo moje ćerke, posle 15 godina u našem selu napravljeno je ovakvo veselje, a muzičari, moram vam priznati po malo su i zaboravili te pesme za ispraćaj u vojsku, posle toliko godina i razumljivo je - ispričao je Željko Stojadinović, ponosni otac, za Top press.

- Na mom ispraćaju u vojsku bilo je 230 gostiju, sve je bilo super, svi su začuđeni a kad su se pevale vojničke pesme a ja u haljini, našminkana, štikle, ljudi nisu mogli da veruju - kroz smeh priča mlada devojka koja će za par dana stati rame uz rame sa mnogim momcima u vojničkom odelu. Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru, biće deo avionsko raketne jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu.

Evo nekih od najvećih ispraćaja u vojsku u Srbiji poslednjih dana...

Kurir.rs/Top press/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track