SUBOTICA PROSLAVILA 243. ROĐENDAN: Proglašeni počasni građani, a nakon toga usledilo veliko slavlje (VIDEO)
Foto: Subotica živi

manifestacija

SUBOTICA PROSLAVILA 243. ROĐENDAN: Proglašeni počasni građani, a nakon toga usledilo veliko slavlje (VIDEO)

Srbija -

Subotica je protekle nedelje proslavila svoj 243. rođendan, tačnije 243. godine od kako je proglašena slobodnim kraljevskim gradom. Podizanjem zastave grada, kao i uručenjem diploma i plaketa zvanja “Počasni građani”, zvanično je počela proslava, a pravi spektakl usledio je naredna tri dana kada su se na Gradskom trgu održala tri velika koncerta, koja su okupila čak 5 hiljada ljudi!

Subotica živi, Subotica
foto: Subotica živi

Prvi koncert održala je naša pevačica narodne muzike Zorica Brunclik, kojoj je ovo ujedno i bio prvi nastup u Subotici. Oduševljeni nastupom, sugrađani su se gromoglasnim aplauzom zahvalili Zorici, a nakon toga usledio je i sada već tradicionalni vatromet sa zgrade Narodnog pozorišta, koji je svojim šarenilom mamio osmehe Subotičana.

Subotica živi, Subotica
foto: Subotica živi

U narednim danima, na Gradskom trgu nastupio je i najpoznatiji mađarski ciganski simfonijski orkestar - Orkestar “100 violina”, koji je očarao publiku svojom virtuoznom ciganskom muzikom, a nikako ne smemo da izostavimo ni Subotički simfonijski orkestar, koji je nastupio sa solistom violinistom Stefanom Milenkovićem.

Subotica živi, Subotica
foto: Subotica živi

Dan grada je ove godine u Subotici ostao u znaku koncerata, koji su u toku tri dana napunili Gradski trg. Subotica se trenutno nalazi u sezoni manifestacija, a ono što sledi jeste manifestacija koja neguje srpski duh i tradiciju - “Zavičajni dani”, koja je takođe pripremila bogat repertoar poput koncerata, tradicionalnog vašara narodnih rukotvorina, nastupa kulturno-umetničkih društava i mnogih drugih.

1 / 7 Foto: Subotica živi

Subotica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track