Najnovije vesti

ČUDAN ČARDAK NIKAO NA ZLATIBORU POPUT KRIVOG TORNJA U PIZI: Arhitektonsko čudo prkosi gravitaciji, zgrada šira od temelja (FOTO)
Zlatibor, arhivska fotografija, Foto: RINA

gornji deo odudara svojom širinom

ČUDAN ČARDAK NIKAO NA ZLATIBORU POPUT KRIVOG TORNJA U PIZI: Arhitektonsko čudo prkosi gravitaciji, zgrada šira od temelja (FOTO)

Srbija
13:16h

BEOGRAD - Arhitektonsko čudo niklo je na Zlatiboru i na prvi pogled deluje da je zlatiborska građevina "nasađena" na postojeći objekat, kao čardak "ni na nebu ni na zemlji" ili "širi toranj u Pizi".

Ipak, ako je suditi po utiscima lokalaca koje je preneo jedan tviteraš, njima ovo ne smeta, i zapravo vole što se izgrađuje, pa makar i ovako, nego da budu sirotinja do kraja života jer su turisti nemilosrdni i "teški na dinar".

To nije sprečilo korisnike pomenute društvene mreže da u velikom broju dele fotografiju zlatiborskog "kontrolnog tornja letova", kako se našalio jedan od njih.

Ništa ne bi bilo čudno na pomenutoj fotografiji, da se ne vidi kako nadograđeni deo zgrade "viri" preko donjeg dela, kao da je u zadnji čas odlučeno da je ipak potrebna veća kvadratura, pa se išlo malo "preko".

Dodatno upečatljivo je to što gornji deo odudara svojom širinom, ali narandžastom bojom cigle u odnosu na donji izmalterisani sivi deo.

Snimak sa Zlatibora

Kurir.rs/Novosti/Twitter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track