HUMANITARNI ULTRAMARATON ZA ŽIVOT DEČAKA SA KOSMETA: Aleksandar Kikanović nadomak cilja, do Jašija još 80 kilometara!
Foto: Kurir/T.I.

trči već mesec dana

HUMANITARNI ULTRAMARATON ZA ŽIVOT DEČAKA SA KOSMETA: Aleksandar Kikanović nadomak cilja, do Jašija još 80 kilometara!

Srbija -

Posle gotovo mesec dana trčanja lozničkog ultramaratonca i humanitarca Aleksandra Kikanovića, od manastira Jaši, gde počivaju mošti Svete Petke, u Rumuniji deli još oko 80 kilometara, odnosno dva maratona.

Na put je krenuo četvrtog septembra iz Krupnja kako bi svojim trčanjem animirao ljude da pomognu lečenje obolelog osmogodišnjeg Aleksandra Džavrića sa Kosova i Metohije i nada se da je u tome uspeo.

- Iza mene je više od hiljadu kilometara, ostalo je da trčim još dva dana, sutra i u sredu kada stižem na cilj. Do petnaestog sam trčao kroz Srbiju, a poslednjih pola meseca po putevima Rumunije.

Ovde ljudi znaju šta radim, vide moju majicu pa mi sviraju i mašu iz automobila i kamiona, a ta podrška mi znači i daje dodatni vetar u leđa. Kilometraža je nešto veća nego što sam pre polaska mislio da će biti, ali mi ovaj maraton mnogo lakše pada nego prethodni jer imam podršku krupanjske opštine koja se brine o svemu što mi je potrebno na jednom ovakvom putu.

Aleksandar Kikanović
foto: Aleksandar Kikanović

Mnogo znači i podrška Vladana Tadića, generalnog konzula Srbije u Rumuniji, koji me je i sačekao kada sam prešao granicu i učinio šta treba da kroz ovu zemlju trčim bez problema. Nadam se da će sve i dalje biti kako treba, da ću se u sredu pomoliti pred moštima Svete Petke i da će ovaj maraton dati rezultate i pomoći mom malom imenjaku – kazao je danas Kikanović.

On je od početka maratona izgubio oko trinaest kilograma, ali kaže da se oseća dobro. Planira da se narednog vikenda posle još jednog istinskog poduhvata vrati u svoju Loznicu.

Podsetimo, prema podacima sa sajta fondacije ‘’Budi human’’, malom Aleksandru je potrebno 18 miliona dinara za tretman matičnim ćelijama, ali i za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, genetsko testiranje, senzornu stimulaciju, fizikalne i hidroterapije, laboratorijske analize, oftalmološke preglede, putne i troškove smeštaja.

Aleksandar Kikanović
foto: Aleksandar Kikanović

Kikanović kaže da sav uloženi trud neće biti uzaludan ako svako ko može pošalje SMS-a 1286 na broj 3030 čime uplaćuje 200 dinara za Džavrićevo lečenje.

Ako on može da trči danima po 40 kilometara, svako može odvojiti par sekundi i poslati poruku za dobro jednog deteta.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track