VITLEJEMSKA BOGOMAJKA: Najlepša pesma srpske heroine Maje Kovačević, majke 11 dece! (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

sama brine o osam dečaka i tri devojčice

VITLEJEMSKA BOGOMAJKA: Najlepša pesma srpske heroine Maje Kovačević, majke 11 dece! (VIDEO)

Srbija -

Tekst, muzika i interpretacija, sve iz srca izlazi

Majka jedanaestoro Srpčića, kako sama uvek kaže, jer ne voli da naglašava ono "samohrana“, a što je faktičko stanje, napisala je još jednu predivnu pesmu u čast svoje zemlje i naroda, koja nosi ime Vitlejemska Bogomajka.

Koliko god njen životni podvig bio naporan i bolan, i pored brige o svojoj deci ostvaruje se i kao kreativna autorka i u nizu drugih aktivnosti koje se, iz dana u dan, samo umnožavaju. U vreme kada mnogi roditelji, kukaju da ne mogu da izađu na kraj sa jednim detetom, Maja Kovačević, posle smrti supruga Radiše Raše 2018. godinem sama brine o osam dečaka i tri devojčice, ali to nije sve.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

Pesmom Vitlejemska Bogomajka, Maja je pokazala dubinu i čistoću svoga srca, pokazala nam je dubinu svoje vere. Da je istinsko sunce Ljubavi koje sve obasjava.

- Ovu pesmu mnogi slušaoci bi uporedili sa pesmom Svetog Nektarija Eginskog, Marije Djevo - Agni Parten. U toku su dogovori sa braćom Rusima da se ispeva na ruskom jeziku, ali i na grčkom i francuskom - istakla je Maja Kovačević .

Po dubini pokajanja i vapaju za izbavljenje i spasenje slična je pokajnim Kanonima i Psalmima. Prosto, nestvarna i neverovatna pesma koja dušu mije. Na pitanje kako je nastala pesma Maja je istakla.

- Nna putu za Svetu zemlju i Vitlejem, gde se i nalazi njena ikona, doživela sam velike emocije gde čovek se suoči sa samim sobom da dubinom svoga srca, tamo je nadogradnja vere, a Vitlejem, on je u srcu. Neko nikada nije stigao u Vitlejem ali je njegovo srce pećina vitlejemska koja radošću miluje srce Bogomladenca - objašnjava Maja.

Maja Kovačević
foto: Privatna Arhiva

Ona je napisala i ispevala novu pesmu Vitlejemskoj Bogorodici. Letos, na Preobraženje je bila u hodočašću u Svetoj Zemlji, Jerusalimu, Vitlejeme...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track