"PRIĐI SRCEM" NA ŠETALIŠTU U LOZNICI: Deca uživala u vožnji novogodišnjim vozićem i čaroliji na ledu na tek otvorenom klizalištu
Foto: T.I./Kurir

humanitarna manifestacija

"PRIĐI SRCEM" NA ŠETALIŠTU U LOZNICI: Deca uživala u vožnji novogodišnjim vozićem i čaroliji na ledu na tek otvorenom klizalištu

Srbija -

Na lozničkom šetalištu je prvog dana 2023. godine, tačno u podne, po trinaesti put počela humanitarna manifestacija "Priđi srcem", a pravo prolećno vreme, plus 16 stepeni, iskoristio je veliki broj Lozničana za druženje uz pesmu i muziku.

Brojni animatori bili su zaduženi da zabave najmlađe posetioce, mada su se i oni stariji rado slikali sa medom, pingvinom, princezom, baba mrazicom, žonglerima na štulama, a tu je bio i neizbežni Deda Mraz.

Loznica, Nova godina, Priđi srcem
foto: T.I./Kurir

Za posetioce je na bini ispred Vukovog doma kulture svirao i pevao Branimir Rosić - "Leteća gitara", a ko je želeo mogao je gradom da se provoza u prazničnom fijakeru.

Loznica, Nova godina, Priđi srcem
foto: T.I./Kurir

Deci je najinteresantnija bila vožnja novogodišnjim vozićem, gde se čekalo na red, dok su školarci iskoristili priliku da uživaju na ledu na tek otvorenom klizalištu u srcu grada.

Kao i prethodnih godina manifestacija je imala humanitarni karakter, na nekoliko štandova prodavani su crveni nosići, bedževi i prigodni suveniri po ceni od 200 dinara, a sav prihod biće dat onome kome je pomoć najpotrebnija. Na sve to posetioci su mogli da obiđu i štandove "Novogodišnjeg bazara" sa bogatom ponudom prigodnih suvenira, odevnih predmeta, zimnice ili meda.

Veselo druženje uz podršku grada priredila je i ovoga puta Turistička organizacija Grada Loznice (TOGL) koja se potrudila da prvi dan 2023. godine Lozničanima maksimalno ulepša, što potvrđuju nasmejana lica posetilaca svih generacija.

1 / 8 Foto: T.I./Kurir

Iz TOGL najavljuju da će zabavno biti i narednih prazničnih dana. U utorak, 3. januara, u Vukovom domu kulture gostuje mjuzikl "Vesele devojke" u kome učestvuju Tijana Dapčević, Zorana Pavić i Ivana Peters.

Dan kasnije na šetalištu će svirati loznički orkestar "Vožd", a petog stiže najzvučnije ime Zimskog festivala, poznati bend "Crvena jabuka". Dan posle Božića u Lešnici će biti održana "Pršutijada", a na lozničkom šetalištu od 18 časova nastupa lokalni rok bend "Solo".

Zabavnih programa biće sve do Srpske nove godine, kada se završavaju Zimski festival i "Novogodišnji bazar".

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track