DRAMATIČNA ISPOVEST GORDANE, POPLAVA IM SVE UNIŠTILA: Utopile se ovce, domaćinstvo nam je poplavljeno! Voda nosila sve pred sobom
Foto: RINA

u lučanima voda napravila haos

DRAMATIČNA ISPOVEST GORDANE, POPLAVA IM SVE UNIŠTILA: Utopile se ovce, domaćinstvo nam je poplavljeno! Voda nosila sve pred sobom

Srbija -

Prava drama noćas se odigrala u domaćinstvu porodice Matović iz dragačveskog sela Živice, jer ih je oko pola pet ujutru samo odjednom probudio huk vetra i vodena bujica koja je nosila sve pred sobom.

Gordana kaže da se nikad u životu nije ovako uplašila, a ona i njen suprug odmah su krenuli da spasavaju domaće životinje koje su se prve našle na udaru.

00:54

Dramatična ispovest Gordane iz Živice, Bjelica im uništila domaćinstvo

"Sve je bilo pod vodom, istrčali smo napolje i videli mrtve ovce i jagnjad. Za njima me duša boli. Ne mogu vam opisati taj osećaj straha i bol u grudima. Potračali smo da da spasavamo šta možemo, skonili životinje koliko toliko na sigurno. Tokom noći se jedna ovca i ojagnjila, pa sam tu jagnjad brzo unela u kuću i umotala u ćebe kako bi preživeli. Strahota jedna neopisiva", kaže kroz plač Gordana za RINU.

Domaćinstvo porodice Matović na udaru reke Bjelice našlo se i 2016. godine kada im je takođe poplavljena kuća i dvorište, a živina stradala.

"Nismo se nadali da ponovo tako nešto može da se desi. Više ne smemo mirno zaspati. Vode trenutno nemamo, Bjelica je prljava i puna mulja", dodaje Gordana.

1 / 9 Foto: RINA

Usled izlivanja reke Bjelice ugorženi su i lokalni putevi u nekoliko dragaevskih sela, nadležen ekipe su na terenu a prema dobijenim informacijama pik poplavnog talasa tek se očekuje.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track