KOMŠIJE BOŠNJACI NAPRAVILI KANALIZACIJU ZA SRPSKI MANASTIR: Položili 350 metara cevi kako bi monasi imali uslove za boravak
Foto: Manastir Crna Reka

hvala, braćo

KOMŠIJE BOŠNJACI NAPRAVILI KANALIZACIJU ZA SRPSKI MANASTIR: Položili 350 metara cevi kako bi monasi imali uslove za boravak

Srbija -

Grupa Bošnjaka iz sela Ribariće pomogla je radove na izgradnji septičke jame i kanalizacije u manastiru Crna Reka kako bi monasi imali normalne uslove za boravak.

Meštanima je pomoglo i nekoliko ljudi iz Čačka.

Iz manastira kažu da su organizovali ručak kako bi se zahvalili svojim komšijama koji su položili 350 metara cevi i pomogli da se završe radovi na kanalizaciji.

- Organizovali smo ručak povodom nedavnog završetka radova na kopanju septičke jame i kanalizacije koju manastir do sada nije imao. Pozvali smo komšije koje su pomogle svojim prilozima i radom da se iskopa jama i da se položi 350 metara cevi. Zahvaljujemo Eminu Beroviću, Harisu Bektoviću, Sinanu Heriću, Rafetu Aličkoviću, Ramizu, Edinu i Dinu Buliću na trudu i pomoći. Nažalost, priložnici bez čije pomoći ne bi bilo moguće završiti radove, Miroslav Simović, Zoran Kovačević i Milan Smolović žive u Čačku i tom prilikom nisu mogli biti sa nama - navode iz manastira.

Iz manastira su se zahvalili Bogu koji ih je nadahnuo i naučio kako da zajedno rade za dobrobit svih koji ovde žive.

Manastir Crna Reka je monaška isposnica usred planina južnog dela centralne Srbije kod mesta Ribariće između Novog Pazara i Tutina. Smeštena je u klisuri Crne reke. Manastir se nalazi u samom selu Ribariće i pripada Eparhiji raško-prizrenskoj Srpske pravoslavne crkve.

Predstavlja nepokretno kulturno blago kao spomenik kulture od velikog značaja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track