"ZA PRAVA SMO SE BORILE, ALI ZA PRAVA SE NISMO IZBORILE!" Nema odmora, a ni dana žena za vredne domaćice na selu
Nema osmog marta za žene na selu, Foto: Kurir TV, Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj

kurir tv

"ZA PRAVA SMO SE BORILE, ALI ZA PRAVA SE NISMO IZBORILE!" Nema odmora, a ni dana žena za vredne domaćice na selu

Srbija -

U seoskim sredinama 84 odsto žena nema nikakvu nepokretnost na svoje ime što je dokaz lošije pozicije žena u Srbiji. Ipak bez obzira na ovu činjenicu, svakog dana one obrađuju parcele pored svih poslova koje imaju u kući, a oduška nemaju ni za praznike.

Nenad Stanković
foto: Kurir tv

Zdrava žena je zdrava porodica započinje razgovor Olivera Marković domaćica.

- Zdrava žena je zdrava porodica, i kad ona padne sve pada. Ona je ta koja se bori za porodicu pogotovu žene na selu - kaže Marković.

01:53

žene na selu

Za one koje su nezaposlene radni dan traje i više od 12 sati. Pored prava odlaska na izbore one nemaju ostala prava u svom domu.

- Moraš i u kući i oko kuće i sa decom... Posla ima i sve treba postići. Svaki dan jedno isto radiš, a nema priznanja. Za prava smo se borili, ali za prava se nismo izborili. I dan danas nemam nikakva prava. Nikad se nisam pitala ja.To je na selu tako - kaže Natalija Bojović.

One ne slave ni Osmi mart. Život žene na selu svakog dana je isti. Uvek ima nekih zahteva i prohteva, ali one žene na selu, koje imaju kuće i okućnice nikad nemaju odmora.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track