Najnovije vesti

BORILA SE U DRUGOM SVETSKOM RATU, SADA PROSLAVILA 101. ROĐENDAN: Nadu Lukić iznenadili brojni gosti (FOTO)
Foto: SUBNOR Loznice

BORILA SE U DRUGOM SVETSKOM RATU, SADA PROSLAVILA 101. ROĐENDAN: Nadu Lukić iznenadili brojni gosti (FOTO)

Srbija

Lozničanka Nadežda Nada Lukić proslavila je u subotu u svom domu u Runjanima kod Loznice 101. rođendan u krugu prijatelja. Tim povodom u goste su joj došli brojni gosti, a među njima delegacija lozničkog SUBNOR-a, ambasade Ruske Federacije u Srbiji kao i predstavnici Grada Loznice, narodna poslanica Dragana Lukić i član Gradskog veća Milan Jugović.

Nada Lukić
foto: SUBNOR Loznice

Ona je bila dirnuta ukazanom pažnjom i prigodnim poklonima. Na stolu su bile rođendanske torte kao i njena ordenja zaslužena tokom vojevanja u Drugom svetskom ratu kada je nosila uniformu Crvene armije. Među dobijenim priznanjima bila je i medalja koja joj je ukazom predsednika Putina uručena krajem pretprošle godine povodom 75 godina od pobede u velikom otadžbinskom ratu, 1941-1945. Nada se zahvalila svima i poželela da se ljudi uvek dobro slažu, poštuju i apelovala da svi žive u slozi.

Nada Lukić
foto: SUBNOR Loznice

- Došli smo da poželimo našoj slavljenici dobro zdravlje i ukažemo joj dužno poštovanje kakvo zaslužuju oni koji su se borili protiv fašizma. Sa nama su i predstavnici Amabasade Rusije koja ne zaboravlja borce Crvene armije u čijim je redovima bila i naša Nada. Borila se u Srbiji, Mađarskoj, Austriji i bila sa ruskim jedinicama i četama iz sastava Drugog i Trećeg ukrajinskog fronta. Pobedu je dočekala je u Pragu 15. maja 1945, odakle se sa suprugom Milutinom Lukićem vratila u otadžbinu – kazao je Života Isaković, predsednik lozničkog SUBNOR-a.

Nada Lukić
foto: SUBNOR Loznice

Nada je 25. marta 1922. rođena u Ljigu. Kao ilegalka je početkom Drugog svetskog rata pomagala Narodnooslobodilački pokret zbog čega je hapšena. Poslata je u logor, ali je uspela da se spase i ode u Rumuniju gde se priključila Crvenoj armiji. Sto prvi rođendan dočekala je sa nešto slabijim vidom, ali vrlo komunikativna, duhovno krepka i sa odličnim pamćenjem.

Zadovoljna je što je imala goste, a oni su joj poželeli da se ponovo istoga datuma i povoda druže i naredne godine kada će umesto jedinice na njenoj slavljeničkoj torti poslednji biti broj dva.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja