8. PUT PREKO PREPREKA I KROZ ŠUMU: "Gučevski izazov 2023" u Banji Koviljači VIKEND NA MOTORIMA
Foto: Kurir/T.I.

8. PUT PREKO PREPREKA I KROZ ŠUMU: "Gučevski izazov 2023" u Banji Koviljači VIKEND NA MOTORIMA

Srbija -

Banja Koviljača i planina Gučevo biće predstojećeg vikenda osmi put domaćini dvodnevnom hardenduro takmičenju, ovoga puta "Gučevskom izazovu 2023" koji organizuje moto klub "Hard enduro Loznica". Takmičari će najpre veštinu pokazati na poligonu sa zahtevnim preprekama, u centru Banje, a onda se preselili na veću nadmorsku visinu da se okušaju i u vožnji po gučevskim šumama, stazama i bogazama.

Osim domaćih najavljen je i dolazak takmičara iz BiH, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Austrije i Češke, a ovogodišnja trka se, podseća organizator, boduje za Alpe Adrija ekstrem enduro prvenstvo.

Loznica, motori, motocikli
foto: Kurir/T.I.

U subotu će prolog voziti na livadi kod doma kulture "Aleksandar Saša Petrović" u Koviljači, gde će se takmičari nadmetati za početnu poziciju vožnjom na poligonu, a onda se preseliti na Gučevo gde će se takmičiti u nedelju. Učesnici se nadmeću u klasama "A"- za profesionalce, veoma iskusne i fizički izuzetno spremne, "B" - namenjena iskusnijim, fizički dobro spremnim vozačima, "C" – za manje iskusne i ne baš fizički pripremljene, i "Veteran" za vozače starije od 40 godina. Organizator poziva ljubitelje ovog sporta da se oprobaju na stazi "punjenoj adrenalinom" koja će "testirati njihove veštine i odlučnost kao nikad pre".

Loznica, motori, motocikli
foto: Kurir/T.I.

Inače, svi koji su do sada dolazili u Koviljaču kažu da je vožnja po gučevskoj stazi vrlo izazovna, da je ona jedna od boljih u Srbiji i za ovaj atraktivni sport nudi sve što je potrebno.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track