U SUBOTIČKOJ BISKUPIJI MOLITVA ZA ŽRTVE MASKRA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Poslednja reč pripada životu i dobru, a ne zlu
Foto: Atila Kovač/Subotička biskupija

U SUBOTIČKOJ BISKUPIJI MOLITVA ZA ŽRTVE MASKRA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Poslednja reč pripada životu i dobru, a ne zlu

Srbija -

Iz Subotičke biskupije su uputili saopštenje javnosti, da je u nedelju na svetoj misi održana posebna molitva za žrtve i ranjene u beogradskoj školi.

"Ovih smo dana u našoj zemlji užasnuti tragedijama višestrukih ubistava, posebno. Takvo zlo je nemoguće razumeti. Pred njim jednostavno ostajemo bez reči. Sve izgleda kao da je naše društvo zapljusnuo ogromni talas zla, od koga se teško možemo zaštiti. U ovom uzburkanom vremenu neizvesnosti, dok se civilne vlasti trude osigurati red i mir, zaštititi nedužne, te uhvatiti i kazniti počinitelje, mi vernici pozvani smo učiniti svoj deo: obratimo se Bogu molitvom punom pouzdanja, na nedeljnim svetim misama, gde posebno molimo za žrtve, da im Bog udeli večni pokoj u raju nebeskom, a molimo i za celo naše društvo, kako bismo od Boga isprosili potrebni mir i sigurnost“, saopštio je Mons.

Ferenc Fazekaš, upravnik Subotičke biskupije, je naveo "da je Gospodin naš Isus Hrist svojom žrtvom na krstu, smrću i uskrsnućem pobedio zlo".

"Poslednja reč pripada životu i dobru, a ne zlu! Neka zato nebeski Spasitelj svima nama udeli svetlosti svoga Duha Svetoga, da poštujemo svetost života, te ljubimo bližnje i Boga“, naveo je on.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track