DRŽAVA SRBIJA IM POKLONILA KUĆU PA I MINISTAR DOŠAO NA VENČANJE! Sneža i Rade odlučili da se uzmu posle četvoro dece (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

najlepše priče iz srbije: novi život za čoviće

DRŽAVA SRBIJA IM POKLONILA KUĆU PA I MINISTAR DOŠAO NA VENČANJE! Sneža i Rade odlučili da se uzmu posle četvoro dece (VIDEO)

Srbija -

KNIĆ - Snežana Milinković i Rade Čović poreklom su sa Pešterske visoravni, a uz program Ministarstva za brigu o selu, kupili su kuću u šumadijskom selu Rašković koje se nalazi u opštini Knić.

Snežana kaže: “Došli smo najviše zbog dece zato što je blizu škola. Sve im je bliže nego u Sjenici i to je bila ta odluka da prosto dođemo. Nismo ništa mislim pogrešili, pravo je mesto za nas i možemo da se bavimo poljoprivredom. Baš fino se snalazimo samo to što treba je još po nešto da uložimo u kuću da se renovira, krov i unutra isto treba da se renovira dosta. Deca su zadovoljna, oni se baš fino slažu tu sa drugarima u školi.”

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

"Deca su nam se snašla u školi, deca su ih prihvatila. Mnogo nam je lakše. Imamo 12 krava, četvoro teladi, i 10 ovaca i radimo, tu na svojoj zemlji i 2 hektara i 85 ari i radimo nekih 15 hektara pod zakup. Sejemo pšenicu i nadamo se lepom vremenu da sadimo kukuruz”, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

Snežana i Rade rekli su da im je ovo dan za pamćenje posle četvoro dece i mnogo godina ljubavi najzad je došlo na red i venčanje. “Sada imamo svoj dom i zaista su nas lepo prihvatili u novoj sredini. Ovo je novi život za nas”, izjavili su Čovići.

Ministar Krkobabić: Srbija se brani na jedan jedini način

- Ova naša Srbija, veoma lepa Srbija se brani na jedan jedini i najbolji način, a to je naseljavanjem praznih kuća i rađanjem dece, poruka je ministra za brigu o selu Milana Krkobabića, koju je uputio tokom posete Šumadijskom okrugu i Kniću. Osim obilaska okolnih sela, razgovora sa čelnim ljudima opštine i meštanima ovog kraja, ta radna poseta bila je drugačija od prethodnih. Krkobabić je prisustvovao venčanju para koji je prošle godine, zahvaljujući programu ovog Ministarstva kupio kuću sa okućnicom u selu Rašković.

Došao i red na venčanje

Dan za pamćenje - posle četvoro dece i mnogo godina ljubavi najzad je došlo na red i venčanje. Sada imamo i svoj dom i zaista su nas lepo prihvatili u novoj sredini. Ovo je novi život za nas!“ izjavili su emotivno Čovići.

Venčanju ovoga para, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali su i predsednik opštine Knić Srećko Ilić i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Rade Čović, Knić, kuća na selu, seoske kuće, Venčanje, država poklanja kuće na selu, kuća, bračni par, Snežana Milinković
foto: Youtube Printscreen

"Sa nama u Kniću da kažemo je negde njih, a kruna njihovog zajedničkog života. Bogu hvala šestočlana porodica, četvoro dece. Ono što me prijatno iznenadilo, čuli ste i reči ministra da je negde opština Knić na pravom putu i to mi je veliko zadovoljstvo da kada čujemo ministra koji je stvarno zaslužan za velike zasluge za razvoj sela, a sam naziv ministarstva i kaže - Ministarstvo za brigu o selu, mi smo da kažemo opština sa 36 naselja, seoska sredina i od ogromnog značaja za sve nas je pomoć ovog ministarstva, ali kompletno Vlade Republike Srbije, a naravno i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rade Čović, Knić, kuća na selu, seoske kuće, Venčanje, država poklanja kuće na selu, kuća, bračni par, Snežana Milinković
foto: Youtube Printscreen

Definitivno sam siguran da je opstanak života u opštini Knić dugoročno zagarantovan, zagarantovan kroz ogromne investicije, ogromna izdvajanja kako iz budžeta opštine Knić, a kada opština Knić ima stabilan budžet i odgovorno rukovodstvo, apsolutno sam siguran i praksa je pokazala da neće izostati podrška Vlade Republike Srbije.

Ta dva činioca uz ovakvu porodicu, uz vredne i radne ljude, sigurno garantuju opstanak života u gružanskom kraju.”

U prethodne dve godine osim porodice Čović, još 9 kuća na teritoriji Knića je useljeno uz pomoć podsticajnih sredstava Ministarstva za brigu o selu. Krov nad glavom, ali i okućnicu dobila su ukupno 3 mlada poljoprivrednika i 7 parova. Iz programa podrške zadrugama na teritoriji opštine Knić sa 29,6 miliona dinara pomognut je rad 3 zadruge koje danas odlično posluju na domaćem tržištu, a oprobali su se i u izvozu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja