NEVIĐENO NEVREME U NIŠU! 15 minuta pre PROVALE OBLAKA sijalo sunce, a onda - POTOP! Jezera na ulicama, duvao i jak vetar (VIDEO)
Foto: M.S.

kamera snimila totalni haos

NEVIĐENO NEVREME U NIŠU! 15 minuta pre PROVALE OBLAKA sijalo sunce, a onda - POTOP! Jezera na ulicama, duvao i jak vetar (VIDEO)

Srbija -

Na Niš se oko 3,45 sati sručila neverovatna provala oblaka tako da su mnogi kanalizacioni odvodi začepljeni zbog bujica vode usled obilnih padavina.

Iznenađenje je bilo toliko veliko za građane jer petnaest minuta pre toga je sijalo sunce i ništa nije predskazivalo potop.

Na ulicama su se stvorila jezera, a situaciju je dodatno zakomlikovao i jak vetar.

00:11

Provala oblaka u Nišu stvorila haos u gradu

Obilne padavine do kraja dana

U ovom času iznad Rumunije ima jačih pljuskova sa grmljavinom. Ovi grmljavinski sistemi premeštaju se u severoistočnoj visinskoj struji prema Srbiji, odnosno prema njenom severoistočnom delu.

U nastavku poslepodneva, ovaj grmljavinski sistem prelaziće preko severoistoka Srbije i doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom, a ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode.

Prvi na udaru naći će se jugoistočni deo Banata, Podunavlje i Braničevski okrug, odnosno šire područje Vršca, Smedereva, Požarevca, Velikog Gradišta i Kostolca, a nešto kasnije i delovi centralne Šumadije i Pomoravlja.

Kako je objavio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, žuti meteo alarm je na snazi u čitavoj Srbiji.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track