VELIKO BRAVO ZA ŽENE: U Čačku uz podršku Miluna Todorovića počela kampanja "Osnažena žena-jača porodica"!
Gradonačelnik Čačka sa predstavnicama PKS, 3,2,1, - Srbija i Fondacije Humana srca, Foto: 321 Srbija

Privredna komora Srbije, Humana srca i 3,2,1- Srbija

VELIKO BRAVO ZA ŽENE: U Čačku uz podršku Miluna Todorovića počela kampanja "Osnažena žena-jača porodica"!

Srbija -

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović među prvima je prepoznao značaj kampanje "Osnažena žena-jača porodica" pa je upravo Čačak bio polazna tačka za implementaciju ovog fenomenalnog projekta.

Inovacioni naučni startap centar u Čačku je bio danas mesto održavanja prve od deset edukacija „Osnažena žena - jača porodica" za više žena iz čačanske regije, koju sprovodi partnerski tim sačinjen od stručnih lica iz Udruženja "3,2,1-Srbija", Privredne komore Srbije, eminentnih psihoterapeuta, a uz finansijsku podršku Fondacije Humana srca.

Danijela Vasilijević daje izjave novinarima
Danijela Vasilijević daje izjave novinarimafoto: 321 Srbija

Edukacija je otvorena potpisivnjem Protokola o saradnji Grada Čačka i Fondacije o tehničkoj i logističkoj podršci u realizaciji edukacija.

Gradonačelnik Milun Todorović je istakao da mu je veoma drago što je baš Čačak izabran za prvi grad čije građanke imaju priliku da dobiju neophodna znanja i veštine, ne samo za pokretanje male privrede, nego i priliku da se kroz razgovor sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti psihologije osnaže u društvu u ulogama koje već imaju kao žene, majke, supruge i tako ojačaju svoje porodice.

Orhanizatori edukacija sa gradonačelnikom Čačka
Orhanizatori edukacija sa gradonačelnikom Čačkafoto: 321 Srbija

Prisutnima su se obratile Danijela Vasilijević iz Fondacije Humana srca, Brankica Simanić iz Privredne komore Srbije i Višnja Živković ispred Udruženja "3,2,1-Srbija", nosioca istoimenog projekta od nacionalnog značaja.

Edukacije se sastoje iz dva dela. Prvi se odnosi na psihološko osnaživanje žena u ulogama koje imaju u društvu, a drugi deo na edukaciju učesnica o modalitetima finansijske i ekonomske nezavisnosti. Fokus je na konkretnim primerima iz prakse, koji će učesnicama na jednostavan način približiti stručna lica iz Privredne komore Srbije kroz primere dobre prakse, alate i načine da to što su učesnice zamislile na najlakši i najbolji način realizuju.

Detalj sa edukacije
Detalj sa edukacijefoto: 321 Srbija

- Fondacija je pored finansijske podrške u održavanju radionica, učesnicama omogućila da učestvuju i u konkursu za Urbanu farmu, koja će biti poklonjena učesnicama koje pokažu najviše interesovanja, ali i mogućnost da na edukacijama iskažu svoje potrebe i želje, možda i kroz neke druge koncepte za koje su zainteresovane i u kojima vide sebe - istakla je Danijela Vasilijević, osnivač Fondacije Humana srca:

Predstavnice Udruženja 3,2,1 - Srbija
Predstavnice Udruženja 3,2,1 - Srbijafoto: 321 Srbija

- Fondacija će se potruditi da sagleda sve te potrebe i da obezbedi njihovu ostvarivost u narednom periodu. To u praksi znači da ukoliko neke žene iskažu želju za nekom obukom, na primer za negu lepote ili krojačkim zanatom, da ćemo mi kao Fondacija pokušati da te obuke i realizujemo.

Cilj edukacija jeste ohrabrivanje žena da pokrenu svoju malu privredu, da se osamostale finansijski, a da za to imaju podršku i pomoć, kako države kroz Privrednu komoru Srbije, tako i nevladinog sektora koji u osnaženoj ženi vidi jaču i stabilniju porodicu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track