POPLAVE IM NISU DOVOLJNE?! Na društvenim mrežama širili paniku slikama Čačka iz 2014. godine
Foto: RINA

profil ugašen

POPLAVE IM NISU DOVOLJNE?! Na društvenim mrežama širili paniku slikama Čačka iz 2014. godine

Srbija -

Na društvenim mrežama u petak ujutru su se pojavile fotografije potpuno potopljenog Sportskog centra "Mladost" i košarkaške hale "Borac" koje su izazvale paniku u Čačku. Naime, reč je o fotografijama poplava iz 2014. godine kada su ovi objekti zaista i bili pod vodom, ali je na društvenim mrežama u potpisu stajalo da je reč o trenutnom stanju.

- Ta vest se brzo proširila i ja sam obavestio nadležne da je reč o širenju panike i uznemiravanju javnosti od strane NN lica. Verujem da će protiv lica koje je širilo lažne vesti biti podneta krivična prijava - rekao je Bratislav Zečević, šef službe Civilne zaštite u Čačku, dodajući da se i njemu ovog prepodneva usijao telefon od poziva preplašenih građana.

- Mi po nalogu preduzeća Srbija vode trenutno preventivno postavljamo džakove s peskom i barikade s ciljem da ti objekti budu zaštićeni u slučaju naglog porasta Zapadne Morave. Za sada je situacija pod kontrolom, SC Mladost i Borčeva hala nisu poplavljeni i nema mesta panici. Nama ovakve neprimerene objave otežavaju posao a kod sugrađana izazivaju paniku, koja nam u ovom trenutku nikako nije potrebna - zaključuje Bežanić.

Nalog na društvenim mrežama na kojem su se pre podne pojavile fotografije potopljenih objekata iz 2014. je uklonjen.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track