DODELJENA PRIZNANJA ZA DOPRINOS ODRŽIVOM POSLOVANJU: Nagrađene su kompanije Agro Bel, Novitas Konsalt i gazdinstvo „Medveđ“
Foto: Promo

Drugi Maxi Nacionalni festival hrane

DODELJENA PRIZNANJA ZA DOPRINOS ODRŽIVOM POSLOVANJU: Nagrađene su kompanije Agro Bel, Novitas Konsalt i gazdinstvo „Medveđ“

Društvo -

Kompanija Delez Srbija na drugom Maxi Nacionalnom festivalu hrane, održanom u četvrtak na Beogradskom sajmu, dodelila je priznanja za poseban doprinos održivom poslovanju.

Delhaize
foto: Promo

Ovim povodom nagrađena je kompanija Agro Bel koja se istakla u razvoju malina i kupina bez ostataka pesticida, a pored toga jedan je od pet agregatora koji okuplja 50 malih lokalnih proizvođača i na taj način doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Srbiji. Nagradom za održivo poslovanje odato je priznanje Novitas Konsaltu iz Šapca, kompaniji koja zapošljava osobe sa invaliditetom i koja je ponosni nosilac brojnih nagrada za kvalitet u poljoprivredi. Kompanija Medveđ je najveći domaći proizvođač šargarepe i kompanija zahvaljujući kojoj u prodavnice trgovinskog lanca Delez sva šargarepa, tokom cele godine, dolazi isključivo sa domaćih njiva. Upravo zato je i ova kompanija bila zaslužni lauret nagrade za održivo poslovanje.

Delhaize
foto: Promo

Generalni direktor Delez Srbije Jan-Vilem Dokhejr zahvalio se svim partnerima na godinama uzajamne podrške i saradnje. On je naveo da je kompanija tokom prethodne godine otkupila 54.000 tona voća i povrća sa srpskih njiva i da je plan da se količine povećavaju.

„Danas smo okupili ljude koji su zaslužni za proizvodnju najboljeg voća i povrća, ali i naše partnere sa Poljoprivrednog i Fakulteta za veterinarsku medicinu sa kojima radimo na podizanju nivoa kvaliteta proizvoda. Građani Srbije će od ovog leta samo na MAXI pijacama moći da pronađu brojne nove sorte voća i povrća sa zaštićenim žigom ’Bez ostataka pesticida’ i upravo projekti koji su sinergija nauke i privrede čine bazu na kojoj želimo da razvijamo naše poslovanje“, istakao je Jan-Vilem.

Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka kompanije „Novitas konsalt“ kaže da je priznanje sa Maxi Nacionalnog festivala hrane dokaz kvalitetnog rada, ali i potvrda uspešne saradnje sa Delezom i ostvarenih rezultata.

Delhaize
foto: Promo

„Od 2015. godine rastemo zajedno. Na početku smo imali dva proizvoda, a zahvaljujući saradnji i podršci Deleza stigli smo do sadašnjih 12. Broj naših zaposlenih danas je neuporedivo veći nego na početku. Izuzetno smo zadovoljni što smo dobavljač ovom trgovinskom lancu i što je naš trud i doprinos održivom poslovanju prepoznat i nagrađen“, kaže Marija Ignjatović.

Drugi Maxi Nacionalni festival hrane okupio je desetine domaćih proizvođača voća i povrća, ali i preneo poruke o važnosti sinergije nauke i privrede sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta proizvoda, kao i ukrupnjavanja domaće proizvodnje. Svečanom otvaranju prisustvovala je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici ministarstava, ambasade Kraljevine Holandije, privrednici, lokalni proizvođači i partneri kompanije Delez.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track