ČAČANI U ŠOKU NAKON OLUJE Grad ubijao ptice u letu, a ono što su UGLEDALI NA LEDENICI otavilo ih u čudu: Ništa slično nismo videli
Foto: RINA

"ostavilo nas je bez teksta"

ČAČANI U ŠOKU NAKON OLUJE Grad ubijao ptice u letu, a ono što su UGLEDALI NA LEDENICI otavilo ih u čudu: Ništa slično nismo videli

Srbija -

Čačak - Katastrofalno nevreme pogodilo je čitavu teritoriju grada Čačka. Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji meštani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica.

- Videli smo mrtve ptice oko nas, bilo je jezivo. Nisu izdržale udare grada. Kad se smirilo i kad smo izašli napolje, sve je bilo belo, ali ono što nas je ostavilo bez teksta jeste što ledenice su bukvalno u obliku ljudskog oka. Nikada do sada ništa slično nismo videli, kažu šokirani meštani.

Čačak, nevreme, oluja, grad
foto: RINA

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada.

- Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah naneli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lešnika do veličine jajeta, izjavila je Sandra Palibrk.

Čačak, nevreme, oluja, grad
foto: RINA

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. Najviše štete je u voćnjacima i njivama, na kojima je u toku berba.

Nevreme nije zaobišlo ni sela na planini Kablar, gde je takođe pričinjena veća materijalna šteta.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja