ARILJE RAZORENO USLED PREJAKOG GRADA: Nezapamćeno nevreme LOMILO STAKLA I CREPOVE, meštani ne pamte ovakvu oluju (FOTO)
Foto: RINA

snažno nevreme

ARILJE RAZORENO USLED PREJAKOG GRADA: Nezapamćeno nevreme LOMILO STAKLA I CREPOVE, meštani ne pamte ovakvu oluju (FOTO)

Srbija -

Arilje - Strahovito nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je teritoriju opštine Arilje, jak i krupan grad načinio je ogromnu štetu u selima Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići, Severevo i jedan deo sela Kruščica.

Ogromna materijlna šteta načinjena je u malinjacima, po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv.

- Ovo je katastrofa šta nas je snašlo u jeku berbe, krupne ledenice su sve uništile. Maline, kupine sve je otišlo. Skoro da nema grančice koju nije polomilo, uništena je i sorta polka koja tek treba da dođe na rod. Očaj i tuga, eto samo to možemo da kažemo, rekli su za RINU meštani sela Trešnjevica.

1 / 6 Foto: RINA

Jak i krupan grad za samo par trenutaka obeleo je livade i njive, razlupao je stakla na automobilima i razbio crepove na velikom broju objekata.

- Još uvek nemamo zvanične podatke šteti, ali sudeći po video zapisima koje sam dobio, uništene su velike površine pod poljoprivrednim zasadima, ali i oštećeni pojedini objekti. Zbog neverovatne jačine grada, razbijani su crepovi na pojedinim objektima. Malinjaci su potpuno desetkovani. Meštani su zaista u ovom silovitom nevremenu pretrpeli ogromne štete, ističe Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track