VLADA SRBIJE NEGUJE MEĐUNACIONALNE ODNOSE! Martinović u Novoj Crnji: Svi građani su ravnopravni, ovde u slozi žive Srbi i Mađari
Aleksandar Martinović u Novoj Crnji, Foto: MDULS

MDULS

VLADA SRBIJE NEGUJE MEĐUNACIONALNE ODNOSE! Martinović u Novoj Crnji: Svi građani su ravnopravni, ovde u slozi žive Srbi i Mađari

Srbija -

Nova Crnja jedna je od opština u kojima u miru i slozi zajedno žive pripadnici različitih etničkih zajednica, pre svega Srbi i Mađari. Vlada Republike Srbije nastaviće da vodi politiku negovanja dobrih međunacionalnih odnosa i da jača saradnju sa Mađarskom, koja se pokazala kao iskreni prijatelj naše zemlje u mnogim teškim situacijama - poručio je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović u Novoj Crnji:

- Za državni vrh su svi građani Srbije jednaki i ravnopravni članovi društva i važno nam je da gajimo slogu i zajedništvo, kao i da udruženim snagama radimo na ekonomskom razvoju ovog kraja zemlje.

Ministar sa domaćinima
Ministar sa domaćinimafoto: MDULS

Nakon obilaska skupštinske sale, u kojoj je uz finansijsku pomoć Ministarstva implementiran sistem eParlament, kao i parka u naseljenom mestu Vojvoda Stepa, čije je uređenje MDULS podržalo sa 2,8 miliona dinara, Martinović je istakao da će institucija kojom rukovodi ostati stabilan i pouzdan partner Novoj Crnji za realizaciju budućih projekata koji su od značaja za lokalno stanovništvo.

On je izrazio nadu da će Budžetski fond Ministarstva u narednoj godini biti znatno veći, jer će samim tim veća sredstva biti izdvojena za pomoć malim, nedovoljno razvijenim opštinama.

U obilasku fabrike
U obilasku fabrikefoto: MDULS

Ministar je danas obišao i pogon kompanije Mehler protective system, koja predstavlja primer uspešne saradnje privrede i lokalne samouprave, a bavi se proizvodnjom delova za vojne uniforme i zapošljava oko 80 ljudi, pretežno žena.

Martinoviću je ovom prilikom prezentovan projekat izgradnje nove proizvodne hale u radnoj zoni Nove Crnje, koja je prema njegovim rečima veoma dobra, zbog čega će lokalna samouprava imati podršku sa republičkog nivoa za privlačenje novih velikih investicija u narednom periodu.

Dodela laptopova
Dodela laptopovafoto: MDULS

Martinović je pohvalio lokalno rukovodstvo na tome što se kontinuirano bori za razvoj i jačanje kapaciteta Nove Crnje, napomenuvši da je ovo jedna od retkih opština koja iz sopstvenog budžeta pomaže malim poljoprivrednim proizvođačima, kojima nije lako da opstanu na tržištu u konkurenciji sa velikim kompanijama.

Predsednik opštine Vladimir Brakus naveo je da će njegov tim u radu nastaviti da se vodi savetima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Srbije, kao i da osluškuje potrebe građana, kako bi opštinska uprava i u budućnosti adekvatno odgovarala na njihove potrebe i zahteve.

1 / 3 Foto: MDULS

Ministar je danas obišao i Kancelariju za smanjenje siromaštva, kao i spomen-kuću Đure Jakšića u Srpskoj Crnji, gde se upisao u Knjigu utisaka. Njegova poseta bila je i prilika da opštinskoj upravi opštine Nova Crnja donira laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track