MEŠTANI KNJAŽEVAČKE ULICE U NIŠU POSTIGLI DOGOVOR SA GRADOM Kostić: Ukoliko do tada ne završe radovi, blokiraćemo je ponovo
Knjaževačka ulica u Nišu, Foto: Kurir tv

kurir tv

MEŠTANI KNJAŽEVAČKE ULICE U NIŠU POSTIGLI DOGOVOR SA GRADOM Kostić: Ukoliko do tada ne završe radovi, blokiraćemo je ponovo

Srbija -

Posle protesta građana Knjaževačke ulice u Nišu, i brojnih apela u Jutarnjem programu Kurir TV, postignut je dogovor sa gradom, pa će problem bezbednosti u ovom kraju uskoro biti rešen.

Podsećamo, meštani godinama ukazuju na problem u ovoj ulici, koja je jedna od najprometnijih u Nišu, a ne prođe nedelja da se ne desi udes. Dogovor je postignut, a više detalja reći će nam naša dopisnica Milena Antić.

U cilju poboljšanja bezbednosti i smanjenja rizika od saobraćajnih nesreća, Gradonačelnica i njeni saradnici su juče održali sastanak kako bi razgovarali o merama koje bi mogle biti preduzete.

Maja Kostić, meštanka ove ulice, pridružila se diskusiji i iznela svoje stavove o situaciji:

Maja Kostić
foto: Kurir tv

- Na sastanku su diskutovane i usaglašene mere koje bi mogle imati pozitivan uticaj na bezbednost u Knjaževačkoj ulici. Kratkoročne i dugoročne inicijative su osmišljene kako bi se postigao balans između trenutnih potreba i trajnih rešenja.

U cilju hitnog poboljšanja situacije, fokus je stavljen na mere koje se mogu brzo sprovesti kako bi se osigurala bolja bezbednost u narednom periodu.

- Što se tiče tih kratkoročnih mera, odnosno brzih mera koje se tiču bezbednosti u Knjaževačkoj ulici, dogovoreno je da se ispred četiri pešačka prelaza koje policija smatra najrizičnijim, izgrade usporivači.

Kao deo kratkoročnih rešenja, planira se postavljanje usporivača saobraćaja ispred četiri pešačka prelaza koji su identifikovani kao najrizičniji. Ovi usporivači, nalik uzvišenjima kod Brzog Broda, imaju za cilj da umanje brzinu vozila i povećaju bezbednost pešaka.

04:14

MEŠTANI KNJAŽEVAČKE ULICE U NIŠU POSTIGLI DOGOVOR SA GRADOM Kostić: Ukoliko do tada ne završe radovi, blokiraćemo je ponovo

Ono što je takođe najavljeno od strane grada su i dualni radari na nekoliko mesta koji će beležiti brzinu, ali i prekršaje.. Ovi uređaji ne samo da će pratiti brzinu vozila, već i zabeležiti prekršaje, doprinoseći tako višem stepenu disciplinovanosti u saobraćaju.

- Postaviće i propisno osvetljenje pešačkih prelaza i obnovljena horizontalna signalizacija. To je neko brzo rešenje koje očekujemo da će početi da se radi već tokom septembra - rekla je Kostić i dodala:

- U suprotnom, odlučili smo da 1. oktobra ponovo zatvorimo ulicu, ukoliko do tada ne budu završeni ti radovi - poručila je meštanka Knjaževačke ulice.

Imamo i dugoročna rešenja, odnosno nešto što je najavljeno iz grada za 2024. godinu i budžet.

To je ono što bi Zavod za urbanizam trebalo da uradi kao projekat, kako bi to bilo trajno rešenje

- Zavod za urbanizam je ovlašćen da razradi projekt koji bi trebao osigurati trajno rešenje za Knjaževačku ulicu i trebalo bi da u okviru ovih linija Knjaževačka ulica dobija razdelno ostrvo i rasvetu u ovom delu, tako da bi noću osvetljenje bilo mnogo bolje, a ulica preglednija - rekla je Kostić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:38

Ana Nikolic odvrnula muziku do Danske, tresti cela ulica 1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track