ONI ĆE BRINUTI O BEZBEDNOSTI ŠKOLARACA: U svim školama na području Grada Vranja biće prisutni policijski službenici (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

sproveDEN niz aktivnosti

ONI ĆE BRINUTI O BEZBEDNOSTI ŠKOLARACA: U svim školama na području Grada Vranja biće prisutni policijski službenici (FOTO)

Srbija -

Srećnu uspešnu, bezbednu i bezbrižnu školsku godinu učenicima su u OŠ "Svetozar Marković" poželeli su, načelnik PU Vranje Saša Nedeljković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i direktorka škole Tijana Đokić.

Načelnik PU Vranje Saša Nedeljković rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno sa Ministarstvom prosvete sprovelo niz aktivnosti od završetka prošle školske godine.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Održani su sastanci sa školskim upravama, sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na području PU Vranje, 68 centralnih osnovnih i srednjih škola i 122 isturena odeljenja sve ukupno negde oko 188 lokacija. Dogovoreno je niz aktivnosti i mera koje će biti preduzimane u toku ove školske godine konkretno u svim školama će biti obezbeđeni policijski službenici koji će biti prisutni od početka školskog dana pa do završetka posebno na velikim i malim odmorima i nakon nastave. Tu će u dogovoru sa direktorima škole sa dežurnim nastavnicima da se prate sve pojave i događaji koji mogu negativno da utiču u školi kako na učenike tako i na ostale zaposlene, na bezbednost samih škola", istakao je Nedeljković. On j najavio niz aktivnosti u cilju povećanja stepena bezbednosti učesnika u saobraćaju u zonama škole.

"Preduzimaće se i niz aktivnosti u delu povećanja stepena bezbednosti učesnika u saobraćaju konkretno u zonama škole. Policijski službenici saobraćajne policije će sprovoditi i edukativne mere vezano za unapređenje bezbednosti učenika posebno đaka prvaka koji polaze u školu.

Biće angažovani svi policijski službenici ,opšte nadležnosti, saobraćajne policije, odeljenja kriminalističke policije.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"U toku godine biće sprovedene i mere i aktivnosti vezano za održavanje radionica od prvog do osmog razreda po nekim planovima i projektima koji su dogovoreni sa predstavnicima školskih organa ovde i ono što je bitno PU Vranje ima kapacitete i kadrovske potencijale da odgovori ovom zadatku koji je postavljen pred nama u zajednici sa lokalnom samoupravom i svim predstavnicima škola i da možemo da garantujemo da će svi biti bezbedni kako u školama tako i u školskom okruženju", naglasio je Nedeljković.

Načelnik PU Vranje je đacima poželeo srećan i uspešan početak nove školske godine "da deca budu bezbrižna i da se edukuju da postanu zdravi i normalni ljudi, korisni članovi ovog društva".

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović rekla je da će prisustvo policijskih službenika PU Vranje u svakoj školi doprineti da đaci budu bezbedni u svojim školama. "Naravno saradnja se nastavlja i ono što je najbitnije da deca budu zdrava srećna bezbedna i bezbrižna, a svaki taj uslov će biti ispunjen ukoliko svi damo maksimalno doprinos i budemo svesni situacije i okruženja u kome se nalazimo. Da je ta bezbednost u stvari najbitnija i da svako od nas može dati maksimalan doprinos da bismo svi bili srećni i zadovoljni, a sreća i zadovoljstvo su najbitniji kod dece pa onda i kod nas odraslih", istakla je zamenica gradonačelnika.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Direktorka OŠ "Svetozar Marković" Tijana Đokić zahvalila se pripadnicima PU Vranje istakavši da bezbednost dece omogućava nesmetan rad u školi.

"Zahvaljujemo se Ministarstvu unutrašnjih poslova što nas podržava i u ovoj akciji i radujemo se još jednom projektu "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo". Mnogo nam znači njihova podrška, jer kad su deca bezbedna ona se osećaju sigurno, a i srećnija su naravno, to znači da smo i mi bezbedniji , da smo i mi srećniji i možemo da se bavimo drugim aktivnostima da ne razmišlljamo u tom pravcu hoće li se nešto neprijatno desiti, jer znamo da su predstavnici MUP uvek sa nama", naglasila je direktorka Tijana Đokić.

Pored ovih aktivnosti policijski službenici Policijske uprava u Vranju i Odeljenja za vanredne siutacije u Vranju će kroz program Ministarstva unutrašnjih poslova „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, od polovine septembra do kraja ove školske godine držati predavanja učenicima osnovnih škola u trajanju od jednog školskog časa za učenike od 1. i 2. razreda u prvom polugodištu i 3. i 4 . razreda u drugom polugodištu na teme „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“, a za učenike od 5. i 7. razreda u prvom polugodištu i 6. i 8. razredu u drugom polugodištu na temu „Prevencija od vršnjačkog i digitalnog nasilja“ sa ciljem unapređenjabezbednosti i jačanja svesti najmalađe populacije kolika je znajnajna bezbedost, kao i podizanja poverenja mladih prema svojoj policiji.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track