IZDATO UPOZORENJE ZA NEDELJU: Jaki PLJUSKOVI će pogoditi ove krajeve! Mihajlović: U septembru nas očekuje LETNJE vreme (VIDEO)
Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

kurir tv

IZDATO UPOZORENJE ZA NEDELJU: Jaki PLJUSKOVI će pogoditi ove krajeve! Mihajlović: U septembru nas očekuje LETNJE vreme (VIDEO)

Društvo -

U poslednja dva dana temperatura u Srbiji opala je za desetak stepeni. A novo razorno nevreme sa velikom količinom krupnog grada pogodilo je početkom nedelje delove naše zemlje.

Snimci i fotografije sa društvenih mreža svedoče da su se ulice Kraljeva „zabelele“ od količine grada, a u selu Brnjica grad je jakim intenzitetom padao čak 25 minuta. Može li se ovakvo nevreme ponovo očekivati i da li se, nakon nižih temeprartura, ponovo susrećemo sa letnjom jeseni.

Beograd, Nevreme
foto: Video plus

Gost "Pulsa Srbije" koji je približio narodu situaciju sa vremenskim uslovima je pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Goran Mihajlović.

Prvo se osvrnuo na pljuskove koji će biti u drugom delu nedelje, ali i ponedeljka:

- Pre svega, danas i sutra nas očekuje prijatno, pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od oko 30 stepeni. No, već u nedelju u drugom delu dana u Vojvodini, a potom u toku večeri i Zapadna Srbija, pa u toku noći i u ponedeljak centralni krajevi i ostali južno od Save i Dunava imaće pljuskove i kišu, a ukupna količina padavina je negde između 20 i 50 mm, što ispunjava kriterijum za upozorenje koje je u tom smislu i izdato. Uz kišu će biti i umeren vetar, ne nekog olujnog. To će biti sezonska promena.

Potom se osvrnuo na temperaturu koja će nas zahvatiti u septembru:

01:23

IZDATO UPOZORENJE ZA PONEDELJAK: Ove krajeve čekaju pljuskovi! Mihajlović otkrio: Evo kakvo nas vreme čeka u septembru, ŠOK!

- Neke naše prognoze za ceo septembar ukazuje da bismo imali između 11 i 17 letnjih dana, odnosno onih dana sa maksimalnom temperaturom preko 25 stepeni. Pola meseca bi bilo sa tom temperaturom i generalno na nivou celog meseca će biti toplije i iznad proseka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja